Dăncilă le promite oltenilor drumuri noi și căi ferate!

Viorica Dăncilă a fost prezentă la Craiova, pentru Forumul Industriei Auto! Premierul României le-a promis oltenilor că vor avea parte, într-un final, de Drumul Expres Craiova – Pitești!

Premierul țării, Viorica Dăncilă, a anunțat că anul acesta se vor relua licitațiile pentru tronsoanele 3 și 4 ale drumului express Craiova – Pitești.

Va avea o lungime de peste 121 km, are o valoare totală estimată de aproape 5 miliarde de lei, inclusiv TVA, iar pentru o realizare cât mai eficientă, obiectivul a fost împărţit în 4 tronsoane. Contractele pentru proiectarea şi execuţia celor 4 tronsoane au fost scose la licitaţie în anul 2017, iar contractele pentru tronsoanele 1 şi 2, au fost semnate deja în decembrie 2018. Practic, anul acesta tronsoanele 1 şi 2, în lungime de 57,55 km şi cu o valoare însumată de peste 2 miliarde de lei cu TVA, au intrat în linie dreaptă, aflându-se în faza de proiectare. Trebuie să precizez că licitaţiile pentru tronsoanele 3 şi 4 au fost anulate în instanţă. În acest moment, documentaţia necesară acestor tronsoane se află în procedura de reactualizare pentru a putea fi lansată din nou la licitaţie anul acesta”, a declarat Viorica Dăncilă.

Nici căile ferate nu au fost neglijate de Viorica Dăncilă, care a vorbit și despre câteva proiecte legate de modernizarea unor căi ferate.

Guvernul a aprobat de curând Proiectul pentru Bucureşti-Craiova- Drobeta-Lugoj cu bifurcaţie şi spre Calafat dinspre Craiova care va fi realizat în Parteneriat Public Privat. În aprilie o să fie gata studiul de fundamentare pentru a putea fi scos la licitaţie”, a mai spus Dăncilă

În 3 minute poți să citești și: #șîeu, și la conferința PNL Craiova!

Dacian Cioloș: „Noi oferim o alternativă pozitivă de dezvoltate”

Român de 20 de ani, ucis de conaționali la Londra!

Autobuzul oprește: „Aici cobor eu!”

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *