38.7 C
Craiova
joi, iunie 20, 2024

Dancila, de la „descurajarea Alianței NATO” la „combaterea Holocaustului”

Premierul României, Viorica Dancila a comis gafe în serie în cadrul unui discurs ținut la Bruxelles. Bonus: a inventat un cuvânt!

În cadrul unei întrevederi cu secretarul general al NATO, la Cartierul General al organizației de la Bruxelles, Viorica Dăncilă a transmis un mesaj dubios: „descurajarea Alianței în ansamblul său rămâne o prioritate”! Ce a vrut să zică, doar ea cu personajul care a scris discursul știu, dar e clar gafa anului.

Sau poate că nu! Pentru că premierul a mai spus că România va organiza în martie un eveniment ce urmărește „să cotribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”. Am căutat repede în DEX și „negaționalism” nu prea există. În ceea ce privește „combaterea Holocaustului”, e o expresie mai mult decât bizară. Dat fiind că Holocaustul este noțiuniea folosită pentru a descrie uciderea celor 5-6 milioane de evrei de către naziști.

”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”, a spus Viorica Dancila. AUDIO. Ultimul mesaj trimis de Emiliano Sala. „Pare că se destramă. Mi-e tare frică!”

sursa foto: libertatea.ro

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles