De ce Craiova e după Călărași! Genoiu: „Motivele țin de drumurile de acces”

Nu mai e nimic de făcut! Dacă nu începe construcția drumului expres Craiova – București suntem mâncați cu fulgi cu tot!

 

Revista Forbes a publicat la începutul acestei luni un top al celor mai bune orașe din România pentru afaceri. Craiova e pe 27, după Târgu Jiu, Buzău, Slobozia, Călărași. Acum 2 ani era pe locul 17, o nuanță mai rezonabil. L-am întrebat pe primarul Mihail Genoiu care sunt motivele acestei căderi. Motivele sunt drumurile de acces. Toți investitorii au această problemă, cu accesul. Faptul că guverne întregi nu s-au uitat la Craiova, că orașul a fost rupt de restul țării este o mare problemă. În rest, luați legătura cu firmele care s-au așezat în parcurile industriale din Craiova și veți vedea care e părerea lor în legătură cu implicarea autorităților locale”, a spus Mihail Genoiu.

 

Primarul urbei zice că lucrurile s-au schimbat în bine: „Craiova ani de zile nu a fost un mediu prietenos pentru mediul de afaceri. Anul acesta am mers cu oameni de afaceri la guvern, în cabinetul primului ministru, iar 90% din cazuri s-au rezolvat”.

 

Genoiu spune că până când nu se va construi expresul care să lege capitala Olteniei de capitala țării e puțin probabil să ne revenim: „Drumul expres Craiova – București e blocat în contestații, dar se vor debloca licitațiile, asta e șansa noastră. E prima dată când banii pentru acest drum sunt în bugetul guvernului”.

 

Genoiu consideră că influența de la centru, de unde se impart banii, este decisivă în dezvoltarea administrativă a orașelor: „Vorbim după câțiva ani în care să avem miniștri în guvern, nu neapărat prim-miniștri, pentru că și Clujul a avut susținere din partea actualului primar când era prim-ministru al României. Atunci s-au făcut investițiile massive în Cluj, atunci a explodat Clujul. Este pentru prima dată în istoria României post-decembriste când înspre Craiova s-a uitat cineva și avem stadion, avem în derulare o licitație de drum expres, 23 de ani nimeni nu a investit nimic în Craiova. Unde nu investești nu poți avea evoluție”.

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *