12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

De ce iubim, simțim și respirăm alb-albastru!

Toți oltenii știu să răspundă la această întrebare, poate fiecare în mod diferit, dar cu siguranță nu există un suporter al Universității Craiova care nu știe ce să răspundă!

În Oltenia se trăiește pur și simplu alb-albastru. Aici fiecare suflet de oltean știe cum e să suferi pentru culori, dar și cum este să te bucuri din toată inima la reușita favoriților. Oltenii au un spirit aparte. Sunt pătimași, aprigi la mânie, dar sufletiști. Oltenii știu cum e să stai cu sufletul la gură, așteptând ca echipa să îți umple inima de bucurie. Putem spune că „Așa e la Craiova” , dar putem și generaliza și să o zicem pe-a dreaptă „Așa e în Oltenia”.

Cum spune și un cântec din Peluza Nord: „Suntem olteni/ Avem istoria în spate/ Suntem trecuți prin toate/ Cu Știința până la moarte” , așa și este. Craiova a trecut prin multe, de-a lungul istoriei, dar și în vremurile mai recente. Oameni mici și mititei erau pe cale să pună la pământ un întreg suflu alb-albastru, dar pasiunea și poate ambiția au ținut vie Universitatea. Acum nimeni nu își mai pune problema „oare cum o să fie?”, acum toți știu, toți o să știe că „Așa e la Craiova”.

Istoria îi obligă pe olteni să facă performanță. Suporterii care fac spectacol meci de meci obligă echipa să lupte până la capăt indiferent de situație. Copiii care abia au învățat să meargă, o să crească alături de această echipă. Și cum spune un alt cântec de la Nord „ Din prima zi în peluză/ Viața mi s-a schimbat” , așa și cu acești pui de olteni care pășesc poate pentru prima dată pe stadion. Poate nu toți i-am prins jucând pe Oblemenco , Balaci , Cârțu sau celelalte legende ale Universității, dar am auzit povești de la părinți, bunici sau prieteni. Am auzit cum se umplea centralul cu trei ore înainte de fluierul de start, am auzit cum orașul era pustiu când Craiova avea meci și toți știau „ Azi străzile sunt goale/ Azi joacă Știința”. Am ascultat cu interes fiecare poveste despre Craiova Maxima și nu a contat că nu i-am văzut jucând, am știut că au jucat pentru culori. Am știut că și ei au iubit, simțit și respirat în alb-albastru, la fel ca noi.

Sursă foto: ucv1948
Citește și: Visul unei seri de mai! Generații întregi așteaptă acest meci! 

 

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles