fbpx

De la bal direct la spital: 7 tineri au murit și alți doi sunt în comă alcoolică!

Distracția s-a sfârșit tragic pentru petrecăreți: ce au băut aceștia!

Vineri a fost zi neagră pentru niște tineri care au participat la o petrecere lângă Iakuțk, Rusia. Rămași fără băutură, aceștia au vrut să continue distracția și au băut alcool sanitar. Șapte persoane au murit, iar alte două sunt în comă, relatează Bild, care citează presa locală, conform libertatea.ro.

PSD Alegeri Parlamentare 2020

Restricțiile impuse de pandemie face ca vânzarea de alcool să fie în prezent sever restricționată. Când acesta s-a epuizat în timpul unei petreceri din satul Tomtor, la care erau prezente 9 persoane, cineva a avut ideea de a se „completa” cu dezinfectant. Oaspeții s-au repezit să dea pe gât alcoolul sanitar, cu o concentrație de 69% metanol și evident că s-au otrăvit.

În ciuda faptului că au fost transportați cu un avion la un spital din Iakuțk, șapte sunt morți, iar doi sunt internați în stare gravă. O femeie de 41 de ani și doi bărbați, de 27 și de 49 de ani, au murit vineri. Sâmbătă au decedat alți trei bărbați (28, 32, 69 de ani), iar o a șaptea persoană a murit duminică, în urma otrăvirii. Celelalte două persoane sunt în stare critică, iar șansele de supraviețuire sunt minime. După acest incident, guvernul regional a cerut oamenilor să nu mai bea dezinfectant. Până în prezent, în Rusia au fost raportate 2.064.748 de cazuri de infecție cu coronavirus, în timp ce 35.778 de persoane au murit.

METANOLUL nu trebuie confundat cu ETANOLUL care este un compus organic din clasa alcoolilor, fiind principalul alcool întâlnit în băuturile alcoolice. Metanolul este un solvent clar, incolor, utilizat în soluții anti-îngheț, producerea de lacuri, vopsele și combustibili și este extrem de toxic în urma metabolizării sale, în ficat. Intoxicația cu metanol nu are simptome, în stadiul principal, însă după 6-12 ore de la intoxicație pot apărea simptome grave, precum: deficiențe de vedere, afectarea nervului optic, disconfort abdominal, greață, confuzie și dureri de cap, poate provoca insuficiență respiratorie și renală, acidoză metabolică severă ,comă, inclusiv tulburări neurologice și eventual moartea.

Concentrația de metanol în sânge este toxică la o valoare >30 mg%, iar doza letală de metanol când este ingerată este de la 60 la 250 ml, în medie 100 ml (fără consumul prealabil de alcool), deși, în unele cazuri, aportul de până la 15 ml poate fi fatal.

Ministrul Ionuț Stroe: „Guvernul PNL pornește proiectul Drumului Expres Calafat – Lugoj. Pregătim o nouă rută spre occident”

Profesorii sunt revoltați de când au aflat că au prioritate la vaccinul anti-COVID!

Rotaru i-a debusolat pe jucători: „Încercăm să facem ce ne cere”

Rotaru pregătește primele transferuri din iarnă!


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0