2.6 C
Craiova
joi, februarie 22, 2024

De la titlul de campioni ai României la ratarea participării în competiție

Generația care a ridicat trofeul național va evolua într-o întrecere mediocră. Vezi cum și-a pus piedică singur clubul craiovean în drumul spre Liga Elitelor.

 

La începutul verii, juniorii U17 ai CS Universitatea Craiova, conduși de Daniel Mogoșanu, câștigau campionatul. Meritul antrenorului a fost remarcat de federali, care l-au recompensat cu un contract de principal la una dintre echipele naționale de tineret.

Între timp, juniorii săi au fost propulsați la echipa U19 a CS Universitatea. Echipă ce a avut de trecut un turneu preliminar (în fapt zece jocuri disputate în sistem tur retur cu echipele cu pretenții din zonă) pentru a se califica în Liga Elitelor, competiția care adună valorile fotbalului autohton.

 

A ratat calificarea în week-end, când avea nevoie de un punct în disputa cu Gică Popescu. Nu l-a obținut, fiindcă a pierdut. Însă privind retrospectiv, la rezultatele înregistrate de-a lungul competiției preliminare, ne-a sărit în față un meci.

La data de 16 septembrie, juniorii U19 ai CS Universitatea Craiova și ai CSJ Știința Craiova au încheiat ca frații, la egalitate, scor 2-2.

Ca să înțelegeți mai bine datele problemei între CSJ Știința și CS Universitatea există un parteneriat, o colaborare în urma căreia cei mai buni jucători de la clubul aflat sub patronajul Consiliului Județean ajung la celălalt club. Într-un fel, nu ar fi deloc incorectă teza potrivit căreia CSJ Știința e un fel de satelit al CS Universitatea, o pepinieră.

În etapa următoare 2-2-ului nefericit, juniorii de la CSJ Știința U Craiova au încercat să repare „greșeala” și au bătut GP-ul cu 4-2. Dar a fost în zadar, fiindcă în ultima rundă, după cum precizarăm din start, GP a bătut CS Universitatea.

 

Interesant este că Alex Stoica, antrenor al echipei U19 a CSJ Știința U Craiova, activează și la Centrul de juniori al CS Universitatea.

Departe de noi ideea ca să-i educi pe copii să se dea la o parte în meciuri, dar atât timp cât iei ce are un club mai bun nu e logic că ar trebui să-l bați apoi? Și să nu ratezi astfel calificarea printre elitele fotbalului românesc măcar? Unde, se presupune, sunt meciuri tari, care pot crește valoric o generație de fotbaliști.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles