fbpx
7 C
Craiova
miercuri, aprilie 14, 2021

Declarația lui Klaus Iohannis privind cazul Ianculescu: ,,Nu au ce să mai caute în sistem”!

Mobilizarea în forță a miilor de oameni pe Facebook a dat roade: Klaus Iohannis s-a documentat!

- Advertisement -
- Advertisement -

După ce mii de oameni s-au mobilizat pentru a face cunoscut cazul lui Ovidiu Ianculescu de către Klaus Iohannis, acesta a ieșit și a făcut o declarație publică. Președintele României consideră că în administrație sunt promovați foarte mulți profesioniști, iar numirile controversate sunt niște excepții, minimalizând practic fenomenul numirilor politice din instituțiile publice, chiar dacă, potrivit Recorder, în 13 județe din România au fost numiți directori în domeniul administrării apelor, exclusiv pe criterii politice.

,,Resping categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziții importante în structurile centrale sau locale ale administrației să fie promovați oameni mediocri, fără experiență, impostori sau alte persoane care nu dețin calitățile și calificările necesare.

Considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcționare a statului este apanajul unei mentalități învechite și reprezintă totodată un afront adus cetățenilor și o frână în dezvoltarea oricărei societăți democratice. Sistemul bugetar nu mai poate fi cadrul în care își găsește facil locul o clientelă politică incompetentă.

Toate partidele trebuie să înțeleagă faptul că statul, prin tot ceea ce întreprinde, se află în slujba cetățeanului. Aceasta este viziunea mea pentru România Normală, proiectul pe care mi l-am asumat și pentru care românii mi-au acordat susținerea lor. Este imperativ ca funcția publică să își recapete credibilitatea și demnitatea, iar acest lucru a început să se întâmple deja, pentru că în administrație sunt promovați și foarte mulți profesioniști, oameni integri și dedicați.

La fel de adevărat este că încă mai există la nivel național excepții, numiri controversate care aruncă o umbră, adesea nemeritată, asupra modului în care diversele instituții își îndeplinesc misiunea publică.

Politicile guvernamentale sunt puse în practică de către autorități și instituții locale, conduse de persoane care aplică, își asumă și răspund, inclusiv în fața legii, pentru aceste decizii. Nu există însă niciun fel de justificare pentru promovarea unor persoane care nu dețin competențele necesare. Cei care nu pot sau nu vor să își îndeplinească atribuțiile nu au ce să mai caute în sistemul de stat.

În urma cazului de la Mureș semnalat de către mass-media, am avut o discuție cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, despre necesitatea accelerării procesului de audit în sfera administrației publice, ca demers absolut obligatoriu pentru reconstrucția României pe baze și valori solide. În acelaşi timp, i-am cerut premierului ca măsurile care se impun în urma acestui proces de audit să fie luate exclusiv pe criterii care țin de competență și respectarea legii”, a declarat public Președintele României, Klaus Iohannis.

Ovidiu Ianculescu, inginerul demis de PNL: Iohannis încă se documentează!

Rădoi: „Am spus că îmi doresc foarte mult să antrenez Universitatea”

FCU Craiova, fără antrenor înaintea meciului de Cupă!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,985FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles