fbpx

Demisii în masă ale medicilor! Tu ai lupta în locul lor?

Lupta s-a transformat în război! O parte a soldaților a început să dezerteze, iar aplauzele de la balcoane nu vor fi de ajuns pentru a-i întoarce din drum: „Ne-am asumat riscurile când am ales profesia”

Lupta medicilor contra coronavirusului s-a întețit și s-a transformat în război. Astfel, România s-a lovit de un val de demisii ale doctorilor, mai ales după ce anumite spitale, în care aceștia activau, au fost desemnate să trateze infectații cu COVID19. Nu a fost vorba doar despre demisii, ci și despre pensionări.

O asistentă medicală ce susține că lucrează într-una din zonele roșii din Italia le-a propus un târg medicilor români ce părăsesc corabia într-unul din cele mai grele momente.

sursă: Captură foto Facebook

Doar la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești și-au depus cererile de pensionare 7 cadre medicale. Ce-i drept, doctorii vârstnici sunt ținte clare pentru virus, mai ales dacă nu dispun de protecție. În situația României, fără echipamente suficiente de protecție, este și America. Voluntari din sectorul medical, în Statele Unite se duc spre cea mai afectată zonă. Da, că așa vor ei, chiar dacă există posibilitatea să profeseze în costume improvizate din saci.

Până acum s-au depus cereri de pensionare din partea a cinci asistenți, care în maxim două luni atingeau vârsta de 65 de ani, a doi medici de 69 și 66 de ani. Și-au depus demisiile un brancardier și o bucătăreasă de la Centrul de sănătate Logrești“, a spus Constantin Târziu, managerul spitalului din Târgu Cărbunești.

În toată lumea, medicii au devenit imaginea speranței pentru populație. Doctorii stau departe de propriile familii pentru a vindeca străinii față de care și-au luat un angajament. În România, cadrele medicale s-au îmbolnăvit pentru a-i ajuta pe bolnavii de coronavirus. Acum, situația devine din ce în ce mai complicată, iar aplauzele de la balcoane nu vor fi de ajuns.

Șase medici de la Unitatea de Primire Urgenţe Arad şi doi de pe alte secţii au ales să plece: „Au anunţat că îşi depun demisia pentru a intra în pensie”, precizează conducerea spitalului într-un comunicat de presă. Pe de altă parte, 83 de angajaţi – medici, asistenţi, infirmieri, brancardieri, registratori medicali şi-au luat concediu medical, începând cu data de 23 martie, scrie digi24.ro.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a vorbit despre demisiile depuse de medici, asistenți, infirmieri în ultimele zile.

Este un moment emoțional important pentru toată rețeaua de medicină din România, pentru că o asemenea pandemie e un lucru cu care nu ne-am mai confruntat. Ca atare, reacțiile inevitabile cu caracter de emoție sunt de înțeles. Oamenilor li se poate face și frică, pot să aibă și tendința de a se proteja. În general, am gestionat aceste situații. S-a revenit asupra cererilor de demisie în majoritatea cazurilor. Sigur, în locurile în care demisia s-a produs totuși, am reușit să suplinim cu personal din alte spitale, din alte zone. S-au propus diverse variante, una dintre ele, administrativă, ar fi să solicităm un preaviz de 90 de zile la demisie pentru a fi acoperită perioada de vârf epidemic”, a spus la Digi24 Horațiu Moldovan.

Oameni din toate țările vin să învețe medicina în România. Optimiștii vor spune că fac asta pentru a învăța de la cei mai buni, iar pesimiștii vor spune că la noi facultatea este mai ieftină sau mai ușor de trecut prin ea decât în alte părți. Ne plângem an de an că ne pleacă doctorii în alte țări și ne plângem că în spitalele patriei rămân câțiva care nu uită să-ți arate buzunarul. Totodată, cei care rămân nu au la dispoziție tot ce le trebuie pentru a-i trata pe pacienți și încearcă să facă tot posibilul pentru a salva vieți cu ce au la dispoziție. Este greu de generalizat, dar, în prezent, medicii din țară își dau examenul final.

Tu cum vezi situația? Ce părere ai despre medicii români ce sunt trimiși la luptă în prima linie împotriva coronavirusului? Tu ce ai face în locul lor?

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.
Summary
Demisii în masă ale medicilor! Tu ai lupta în locul lor?
Article Name
Demisii în masă ale medicilor! Tu ai lupta în locul lor?
Description
Lupta s-a transformat în război! O parte a soldaților a început să dezerteze, iar aplauzele de la balcoane nu vor fi de ajuns pentru a-i întoarce din drum: „Ne-am asumat riscurile când am ales profesia”
Author
Publisher Name
https://3minute.net/
Publisher Logo

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0