27.8 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Denis Alibec, mesaj emoționant după calificare: „Ne-am abținut să nu vărsăm lacrimi”

România are, din nou, o generație de fotbaliști ambițioși, cu talent și sete de performanță. Denis Alibec e gata să înscrie în poarta celor mai puternice naționale din Europa!

Denis Alibec a marcat cu Elveția și a dus România la EURO direct de pe prima poziție a clasamentului. Tricolorii erau deja calificați, după ce au învins și în meciul cu Israel, în urma reușitei lui George Pușcaș. Cei doi atacanți și-au făcut treaba în ambele jocuri, iar acest lucru a cântărit decisiv pentru realizarea performanței de a ajunge la un turneu final.

Tot Alibec recunoaște că atacanții României nu și-au făcut treaba prea bine, înainte de aceste două meciuri. El speră ca reușitele din ultimele două meciuri să fie un impuls pentru EURO. Vârful naționalei spune că el și colegii lui și-au stăpânit cu greu emoțiile, la intonarea imnului.

Denis Alibec, mesaj emoționant după calificare

Una dintre cele mai frumoase seri din carieră. Ne bucurăm că am terminat pe primul loc, chiar dacă mulți nu aveau încredere în noi. Am arătat că suntem o familie, că știm să luptăm împreună. Elveția avea un lot mult mai valoros. Dar noi am arătat că suntem o familie și am dat totul pe teren. Am fost puțin surprins (n.red. că nu a fost titular la meciul cu Israel). Nu vreau să mint, dar important e că George a făcut un meci mare și ne-a calificat la Euro. În ultima perioadă, atacanții nu prea și-au făcut treaba, e important că am reușit să marcăm și sper să ne dea un impuls pentru EURO.

Când s-a cântat imnul, ne-am abținut să nu vărsăm lacrimi. Le mulțumim suporterilor și sperăm să fie alături de noi la EURO. Nu contează ce grupă vom avea, contează să fim ca o familie, să dăm totul și nu se știe niciodată ce va fi acolo. Nu am o preferată, nu mă interesează cu cine jucăm. Învățăm din nou să ne bucurăm. Ne-a spus (n.red. Edi Iordănescu) să jucăm pentru oamenii ăștia minunați, să arătăm că merităm să fim la EURO și să dăm totul pe teren, pentru că doar așa putem învinge Elveția”, a spus Denis Alibec la finalul partidei.

România riscă să pice într-o grupă de foc la EURO

Datorită statutului de câștigătoare de grupă, România va fi în urna a doua valorică la tragerea la sorți a fazei grupelor turneului final din Germania, din 2 decembrie. Grupa de foc a tricolorilor poate arăta astfel: Franța, România, Coația, Italia.

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles