fbpx
-2.9 C
Craiova
joi, ianuarie 28, 2021

Dezastru la clasa a II-a! Rezultatele Evaluării Naționale 2019 despre care nicio autoritate nu vorbește

La finalul clasei a II-a, mai puțin de jumătate dintre elevii din România știu să scrie un text pornind de la anumite întrebări, iar sub 60% scriu corect cuvintele și știu să folosească semnele de punctuație, scrie Edupedu, citând un raport publicat de Ministerul Educației privind Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2019.

- Advertisement -
- Advertisement -

Elevii de clasa a II-a sunt testați anual la Scris în limba română și în limba maternă, la Citit în limba română și în limba maternă și la Matematică.

Centrul Național de Evaluare și Examinare din subordinea Ministerului Educației a publicat pe 10 februarie 2020 rezultatele la nivel național ale Evaluării elevilor de clasa a II-a în 2019.

Astfel, elevii, după terminarea a trei ani de școală, au probleme în a scrie corect cuvintele, propozițiile sau semnele de punctuație, confirmând astfel statistica îngrijorătoare arătată de testele PISA din 2018.

“Elevii întâmpină mai multe dificultăți să redacteze un text pe baza unor întrebări decât să scrie un bilet de mulțumire. Astfel, în jur de 60% dintre elevii evaluați reușesc să scrie corect textul cerut”, se arată în raportul publicat de Ministerul Educației.

Mai mult, analiza elevilor de clasa a II-a arată că “în ceea ce privește scrierea corectă a cuvintelor și a propozițiilor, precum și corectitudinea utilizării semnelor de punctuație, situația este mult mai gravă, deoarece mai puțin de 60% dintre elevi scriu corect biletul și mai puțin de 50% scriu corect textul pe bază de întrebări”.

Nici la Matematică lucrurile nu stau mai bine. Doar 75,06% dintre elevi au învățat să folosească corect numerele în diverse calcule elementare la sfârșitul clasei a II-a, iar dintre aceștia mai puțin de 69% sunt capabili să facă adunări-scăderi, iar 65% înmulțiri-împărțiri.

Mai mult, aproape 20% dintre cei testați nu știu să calculeze o perioadă de timp necesară desfășurării unei activități, prin utilizarea unor unități de măsură pentru determinarea și ordonarea duratelor unor evenimente variate

Ministerului Educației nu menționează în raport câți elevi de clasa a II-a au participat la testarea națională în anul școlar 2018-2019, astfel că nu știm exact câți elevi sunt cuprinși în acest 65% din 75,06% care nu știu operațiunile simple la finalul clasei a II-a.

Centrul Național de Evaluare și Examinare precizează că “testele administrate în cadrul EN II – 2019 au fost elaborate în conformitate cu programele școlare în vigoare” și “au avut un nivel mediu de dificultate”.

În 3 minute poți să citești și: Suspendare usturătoare după ce a dat cu dinții în organele genitale ale adversarului!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,315FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
0Shares
0