21.7 C
Craiova
vineri, aprilie 12, 2024

Dezbatere: Tu de ce ai ramas in Romania!

În ultimii 10 ani, 3,4 milioane de români, în marea lor majoritate făcând parte din categoria populație activă, au părăsit Romania. În procente înseamnă 17% din populația totală.

 

Numărul persoanelor care au plecat din România spre un trai mai bun a fost confirmat pe baza unui studiu recent: sunt 3,4 milioane de români care au părăsit țara în ultimii 10 ani. Această cifră face ca România să ocupe locul 2 mondial la emigrație, după Siria, țară aflată în război.

 

Potrivit proiectului internațional de cercetare Move nimeni nu le ia locul. Pentru că până la finalul anului 2017 în România erau stabiliți circa 117.000 străini. Dintre ei, 43% au venit pe motiv de reîntregire a familiei, iar 23% pentru studii.

 

În contextul crizei forţei de muncă, „România nu are o evaluare serioasă a deficitului de pe piaţa forţei de muncă pe sectoare şi ocupaţii şi este departe de a avea o abordare sistematică a imigraţiei ca forţă de muncă şi tampon pentru îmbătrânirea populaţiei”, a mai spus Luciana Lăzărescu, în cadrul conferinţei.

 

Trairam s-o vedem si p-asta: au pierdut mortul în intersecție!

 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles