fbpx

Trei zile de vot pentru românii din diaspora

După ce zeci de mii de oameni au stat la coadă și nu au reușit să voteze pe 26 mai, comisia parlamentară pentru elaborarea propunerilor legislative în materie electorală a hotărât că românii din diaspora vor avea la dispoziție trei zile pentru a vota.

Comisia care elaborează propunerile legislative în materie electorală a luat decizia, joi, ca în diaspora votul să se desfăşoare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Astfel românii din afara țării vor avea timp suficient pentru a-și exercita dreptul.

În ziua de duminică, votarea începe la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00. Prin excepţie de la prevederile alin. 1, votarea în străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la la ora locală 12,00 şi se încheie la ora locală 21,00, iar în ziua de sâmbătă votarea se deschide la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00”, se arată în raportul adoptat joi de membri comisiei de cod electoral, potrivit Agerpres.

Această comisie specială va trebui să redacteze, până în 5 iulie, un proiect de act normativ care să reglementeze desfăşurarea procesului electoral dincolo de granițele ţării.

Sursa foto: Facebook

În 3 minute poți să citeși și: A fost validat referendumul pe justiție

 A ajuns în arest după ce și-a lovit soția cu toporul

 Cum se împacă Legea datelor personale cu notele făcute publice

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0