Diferența dintre generații, problemă eternă, un caz nerezolvat!

Diferența dintre generații a existat întotdeauna, dar câți au încercat să o accepte?

În general, diferența dintre generații se resimte în cazul relațiilor dintre copii și acei oameni care i-au crescut. Fie că vorbim de părinți, bunici, sau alte persoane care au contribuit la creșterea unui copil, vârsta este prima barieră care se instalează între cele două tabere.

Variantele sunt două, chiar simple și implică un oarecare conflict între oamenii mari și copii. Prima variantă: Oamenilor mari li se pare că fiecare activitate a copiilor este cu totul și cu totul nepotrivită și intervine veșnica replică: „Pe vremea mea…”, dar este ceva normal. Ei sunt implicați în tot ceea ce înseamnă bunăstarea copilului, iar orice lucru dubios trebuie semnalat.

Cea de-a doua variantă este cea în care copilul nu înțelege de ce oamenii mari nu pot ține pasul cu ei sau cu tehnologia, dar câți dintre acești tineri se gândesc la faptul că cel puțin un om mare a contribuit la creșterea și dezvoltarea lui. Cineva i-a pus primul creion colorat în mână, cineva l-a învățat să facă primii pași, un om mare l-a învățat să folosească o banală lingură. Nu putem spune niciodată că este mai ușor să folosești cum calculator sau un telefon de ultimă generație decât să mănânci cu o lingură. Totuși, copiii sunt învățați de oamenii mari să folosească lingura, chiar dacă este o activitate pe care o poți deprinde ușor.

Tindem să îi judecăm pe oamenii mari, fără să ne gândim că au trăit alte vremuri sau au trecut prin alte perioade. Tindem să criticăm, fără să ne gândim cum ar fi să petrecem o zi din viață, cu 20 de ani în urmă. Oare ne-am descurca? Oare am putea ține pasul cu oamenii mari de astăzi?

Citește și: Într-o zi, a fost pentru ultima dată!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *