fbpx

Directivă de sărbători în România: Porcii, tăiați doar cu veterinarul

Porcii din gospodăriile din România vor fi tăiaţi de acum înainte doar în prezenţa unui medic veterinar, stabilește o directivă a Ministerului Agriculturii.  Noua directivă, semnată de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a intrat în vigoare de o săptămână. Direcțiile sanitar-veterinare au anunțat primăriile care, la rândul lor, au început să îi instruiască pe oameni.

De exemplu, decizia cât se poate de șocantă, dar mai ales bizară, a fost adoptată de cei de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți, după desele cazuri de pestă porcină semnalate în țară. Mai exact, nimeni nu mai poate sacrifica un porc decât dacă de față se află și medicul veterinar, informează realitateademehedinti.net

Și în Olt, sacrificarea porcilor în gospodării se mai poate face acum numai sub supravegherea unui veterinar. Iar acest lucru îi nemulțumește pe crescătorii de porci.

Astfel că, în comuna Sprîncenata, din județul Olt, respectarea legii se va dovedi o adevărată provocare.

Deși primarii evită să critice noua măsură, oamenii sunt revoltați și spun că autoritățile decid împotriva lor, nicidecum pentru a-i sprijini.

Șapte comune din județ sunt în aceeași situație. Medicii veterinari și-au abandonat meseria sau au plecat în străinătate, explică Direcția Sanitar-Veterinară. Acum, deficitul va trebui acoperit de aici. Nu va fi ușor.

Veronel Bolborea, director DSVSA Olt: „Sunt medici care au preferat să se ocupe de alte activități, în alte domenii. Pentru că, la ora actuală, din cauza deficitului de animale, nu mai asigură veniturile necesare funcționării unor astfel de cabinete. (…) cu greu facem față. Și noi suntem destul de puțini”.

Nici în județele vecine măsura nu este privită cu ochi buni.

În 3 minute poți să vezi și: Fumezi la volan? Ai grijă unde arunci chiștoacele

Măcelul pădurilor din Parcul Naţional Domogled Valea Cernei, subiect în serialul „Broken”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0