fbpx

Doljul, perfect și simplu! „Turism in judet direct de pe Smartphone”

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj (CJ Dolj), vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, Larisa Răducan, director  executiv al Direcției de Imangine CJ Dolj și Andrei Nanu, specialist IT au prezentat ghidul turistic digital al județului, Discover Dolj App.

 Este vorba despre aplicația oficială a Consiliului Județean Dolj, dezvoltată pe platforma Eventya. Ghidul este disponibil gratit pentru Iphone și Android.

Consiliului Județean pune pe masă, lunar, suma de 2.400 lei. Banii vor merge către o firmă de specialitate din Sibiu, care se va ocupa se mențineara și dezvoltarea aplicației. Pe viitor, se poate integra unui ghid audio. Aplicația este disponibilă în limba română, dar și în engleză.

De unde a pornit ideea!

Ideea de „Discover Dolj App” a luat naștere chiar în aeroportul din Craiova. 6 tineri au întrebat ce pot vizita în Bănie, iar oficialii nu au stat mult pe gânduri și au luat primele măsuri. Platforma nu a fost realizată doar pentru turiști, ci și pentru doljenii care vor să descopere sau să redescopere județul, cu tot cu atracțiile lui.

Astăzi, punem Doljul undeva pe o linie mai accesibilă pentru cei care vor să cunoască mai multe despre județ. Trebuie să pornim de la niște concluzii pe care le-am tras în ultimii ani. Doljul și Craiova s-au dezvoltat. Sunt locuri care merită să fie văzute. S-au investit bani foarte mulți. Avem un centru istoric al Craiovei, poate cel mai frumos din România. Avem cel puțin două muzee foarte importante și un aeroport cu care ne mândrim. Ne-am întâlnit cu un grup de operatori la nivel național care au vizitat județul Dolj și care au văzut lucruri frumoase, pe care nu și le imaginau. Zone turistice și istorice. Altă dată, am fost pe aeroportul din Craiova, exact când venea un avion de la Londra. Un grup de 6 tineri ne-au întrebat ce ar putea să vadă în Craiova. Atunci, sigur că am lua o hătărâre, să facem un info-chioșc pe aeropeort. Dar am hotărât că ne-ar trebui mai mult decât atât. Ne-ar trebui o platformă care să fie folosită de toți cei care vor să vină în Craiova și în Județul Dolj. Firmele private vor putea să-și construiască o pagină privată. Colegii noștri au primit această misiune. Ce am realizat? Am realizat o platformă care poate fi descărcată pe telefonul mobil. Are aproximativ 650 de pagini și cuprinde toate domeniile de activitate ale județului”, a spus Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

În 3 minute poți să citeși și: Fără girofare albastre pentru ANAF și Ministerul Public

Cum a dispărut Isalnita de pe harta Olteniei înapoiate

Primăria, gata să pună pe masă un contract pe 15 ani!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0