13.4 C
Craiova
marți, mai 17, 2022

Aproape 2.000 de medici suspendați pentru că n-au vrut să se vaccineze anti-Covid!

- Advertisement -

Numărul asistentelor, infirmierelor sau a altor cadre de îngrijire este de 3 ori mai mare!

Aproape 2.000 de medici şi dentişti din Italia au fost suspendaţi din activitate vineri, 21 ianuarie, pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19, a indicat asociaţia naţională profesională FNOMCeO. În jur de 6.000 de asistente, infirmiere şi alte cadre de îngrijire au fost de asemenea suspendate pentru că nu s-au vaccinat.

Aceşti 1.913 de medici şi dentişti nu au introdus până acum într-un registru naţional dovada de vaccinare, a precizat asociaţia, potrivit dpa și Agerpres. În luna noiembrie fuseseră suspendaţi 1.656 de medici şi dentişti din acelaşi motiv. În baza unei legi intrate în vigoare în aprilie, personalul medical are obligaţia de a se vaccina împotriva COVID-19.

Evidenţele asociaţiei arată că mai mult de 33.500 de medici din Italia nu sunt vaccinaţi cu schema completă. Printre ei se numără şi cei care au trecut prin boală şi aşteaptă să se vaccineze, cei care s-au vaccinat în afara ţării şi cei care nu se pot vaccina din motive medicale.

În jur de 6.000 de asistente, infirmiere şi alte cadre de îngrijire au fost de asemenea suspendate pentru că nu s-au vaccinat. Un număr similar de angajaţi nu este prezent la muncă din cauza infectării cu coronavirus sau pentru că se află în carantină.

Creşterea rapidă a numărului de infectări zilnice consemnat de la începutul anului a determinat guvernul să înăsprească şi mai mult restricţiile. Începând de joi, italienii sunt obligaţi să prezinte un test negativ pentru a putea intra într-o frizerie sau într-un salon de înfrumuseţare, spre exemplu, potrivit Digi24.

În cursul acestei luni, Italia a introdus şi măsura controversată a obligaţiei de vaccinare pentru persoanele peste 50 de ani. Potrivit datelor oficiale, numărul de vaccinări în rândul acestei categorii de vârstă a crescut ulterior semnificativ.

Foto: Digi24

Primele două doze au fost degeaba! Dacă n-ai booster-ul, n-ai nimic!

A murit Louie Anderson, personajul urmărit de generații întregi!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles