Doljul, locul întâi la fonduri europene

Anul trecut, Doljul a ocupat locul întâi pe țară în ceea ce privește luarea fondurilor europene în agricultură și dezvoltare rurală.

Potrivit directorului Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Dolj, în cadrul unei ședințe a Consiliului Prefectural, desfășurată marți, 23 ianuarie. Potrivit acestuia, județul Dolj a absorbit 38,8 milioane de euro.

Investiții în tinerii fermieri în valoare de 19,1 milioane de euro

Din suma totașă de 38,8 milioane de euro, 11,2 milioane de euro au fost accesate pentru exploatațiile agricole, 19,1 milioane de euro au fost investite în tinerii fermieri. Pentru dezvoltarea fermelor mici s-a primit 3,2 milioane de euro, iar pentru finanțarea activităților neagricole 4, 6 milioane de euro.

În 2017, OJFIR Dolj a instrumentat 1.362 de cereri de finanţare. Cele mai multe cereri, mai exact 592, au fost depuse  pentru proiectul cu dezvoltarea tinerilor fermieri. Cele mai puţine cereri de finanţare au fost pentru investiţii în procesarea produselor agricole, respectiv trei. Selecţia cererilor de finanţare declarate eligibile la nivelul OJFIR Dolj se face la nivel naţional, în funcţie de punctajul obţinut de fiecare cerere şi în limita sumelor alocate pentru finanţare.

“În anul 2017, absorbţia de fonduri europene în agricultură şi dezvoltare rurală la nivelul județului Dolj a fost în valoare de 38,8 milioane de euro, ceea ce plasează județul nostru pe locul întâi pe țară“, a spus Daniel Popescu.

 

Citește și http://bit.ly/2GhQSBc

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *