13.4 C
Craiova
marți, mai 17, 2022

Dovada că școala nu contează: discursul oficialităților locale și notele lui Tăriceanu

- Advertisement -

A trecut prima zi de școală! A fost frumos: le-ați urat copiilor să ia note mari și ați umplut news feed-ul de poze.

 

A fost un fel de sărbătoare. Nu am fost în prima linie să vă redăm evenimentul fastus. Am considerat inutil, pierdere de vreme. Dar, a fost frumos: politicienii au ținut discursuri.

Nu rata! Esti la doua click-uri si o distribuire de un weekend gratuit la Ranca

Și că tot au ținut discursuri, să spicuim din ele. Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasca, le-a transmis vlăstarelor de mâine pe care se va sprijini economia țărilor dezvoltate din Europa: De-a lungul timpului, școala doljeană a format personalități ilustre – oameni de stat, inventatori, oameni de știință, artiști și scriitori, ale căror destine au marcat istoria și au schimbat lumea.
O tradiție strălucită în educație este continuată astăzi prin eforturile elevilor, susținuți de părinți, prin implicarea cadrelor didactice și contribuția unui management eficient; prin munca asiduă, dăruirea și – de cele mai multe ori – sacrificiile care stau în spatele rezultatelor de excepție la olimpiade și concursuri școlare, rezultate care consolidează buna reputație a județului nostru. Doresc să adresez tuturor profesorilor, învățătorilor și elevilor cele mai bune gânduri și urări de succes în tot ceea ce își propun să realizeze în noul an școlar, încredințându-i de întreaga disponibilitate a Consiliului Județean Dolj pentru colaborare în inițiative și proiecte benefice educației.

 

Primarul Mihail Genoiu a spus: “Sper că elevii revin cu emoție pe băncile școlii, pentru că fiecare an școlar aduce cu sine momente de neuitat. Pentru următoarele luni, școala va fi a doua casă pentru copii, unde vor descoperi lucruri interesante și vor lega amintiri pentru o viață. Sub atenta îndrumare a dascălilor talentați din Craiova, copiii sunt viitoarea noastră generație de elită, ei sunt cei care ne vor reprezenta orașul oriunde pașii îi vor purta de-a lungul vieții. De aceea, nouă, autorităților locale, ne revine întreaga responsabilitate de a face tot ce ne stă în putință ca elevii să beneficieze de facilitățile unui învățământ de calitate” (restul puteți citi pe Lupa).

 

Curentul.info a prezentat într-un articol situaţia şcolară a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Notele sale arată că a fost un elev la limita corigenţei la mai multe materii, cu medii de patru, cinci sau şase. Singurele materii la care a fost note ceva mai mari erau limba franceză şi educaţia fizică. Iar la purtare abia a obţinut 7,33. Şeful Senatului a încheiat clasa a noua cu media 6,18 şi cu o corigenţă la fizică. Însă nici la facultate lucrurile nu au mers mai bine. În anul doi acesta a rămas repetent.

Iar dacă e să ne referim la politicieni de pe plan local, să-l amintim pe Zgonea, care a avut o ascensiune proletară mai ceva ca-n vremea comunismului.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles