fbpx

Drama craioveanului care a picat BAC-ul la matematică, deși a avut 10 la română și 10 la anatomie

Un candidat de la Liceul „Traian Vuia” din Craiova, județul Dolj a reușit să ia notele maxime la două din probele examenului de Bacalaureat, însă la proba obligatorie a profilului s-a ales cu nota 3,6.

Din cei 25 de candidați, absolvenți în 2020 ai clasei de Matematică-Informatică ai Liceului ,,Traian Vuia” din Craiova 7 au fost respinși (28%) pentru notele sub 5 luate la matematică. Adică el și alți 6 colegi.

Cazul elevului din Craiova a fost semnalat de Mihai Andrei Tănase, de la Asociația Elevilor din Constanța, pe Facebook.

Tânărul a făcut contestație la matematică, însă de la nota 4,6 el a obținut 3,6.Condiția pentru a lua Bacalaureatul este să ai minimum nota 5 la fiecare dintre probele scrise și minimum media 6 la Bac.Prin urmare nu a promovat examenul și va avea opțiunea să dea această probă în sesiunea din toamnă a Bacalaureatului.

Elevul se plasează de la o extremă la alta, deoarece este singurul din liceu care a obținut media 10  la proba scrisă de Limba și literatura română. Același scenariu s-a întâmplat și la proba de Biologie-Anatomie unde a obținut punctaj maxim.

Craioveanul care are codul 930634 este la o clasă din filiera teoretică, profil matematică-informatică, intensiv informatică.A obținut competențe de utilizator avansat atât la competenele digitale de la bac, cât și la competențele de limba română oral.

Un singur elev are nota 9,1 la Matematică, sunt doua note de 8, apoi urmează 3 note de 7, una de 6 și 11 note de 5.

Sesiunea din toamnă a Bacalaureatului nu are încă un calendar aprobat și nu se știe când va începe.

Poți să citești și :

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0