fbpx
7.8 C
Craiova
luni, noiembrie 29, 2021

Drulă a depus inițiativa prin care vrea să crească viteza de circulație pe DX Craiova-Pitești

Fostul ministru al Transporturilor: „Ceea ce va fi o bucurie inițială, ar putea deveni un coșmar financiar.”

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a înainta o inițiativă prin care vrea să mărească limita de viteză de pe DX Craiova-Pitești de la 100 km/h la 120 km/h.

„Mai e foarte puțin până la deschiderea tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești. Segmentul de 40 de kilometri dintre Balș și Slatina e o gură de aer pentru șoferii din zonă și pentru ca ei să nu mai petreacă ore în șir în ambuteiaje. Doar că salvarea traficului din regiune riscă să se transforme într-o fabrică de amenzi din cauza nepăsării Ministerului de Interne. Și ceea ce va fi o bucurie inițială, ar putea deveni un coșmar financiar. Constructorul a ajuns la etapa instalării indicatoarelor rutiere și se vede că limita de viteză este de 100 km/h. De ce? Pentru că în legislația actuală Drumul Expres este catalogat drept Drum European, deci are o restricție de viteză egală”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Drulă este de părere că un drum expres este extrem de asemănător cu o autostradă: „are 2 benzi pe sens, acostament asfaltat, separare fizică a celor 2 sensuri de circulație, intersecții denivelate și iluminate, spații de servicii, curbe și pante extrem de line”.

Fostul ministru mai spune că a cerut încă din vară Ministerului de Interne o modificare legislativă a Codului Rutier: „Deși feedback-ul verbal a fost unul pozitiv, schimbarea nu s-a mai produs. Șoferilor le va fi extrem de greu de înțeles de ce trebuie să circule cu viteze de drum național pe un drum care seamănă leit cu o autostradă. Studiile de siguranță rutieră ne arată că în astfel de situații se vor dezvolta 2 tipuri de comportamente: cei care vor respecta limita de viteză, și cei care vor apăsa pe pedală până la , ducând la un conflict între cele 2 categorii și la riscuri suplimentare de accidente. Am decis să nu mai aștept după MAI să se trezească în ceasul al 12-lea și am depus în Parlament împreună cu colegii parlamentari USR o inițiativă legislativă pentru corectarea acestei situații”, anunță acesta.

Olguța Vasilescu: „Am fost obligați să cedăm în fața șantajului acestei companii”

Magazinele Cora ignoră certificatul verde! Toți clienții au acces liber

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles