-5.3 C
Craiova
marți, ianuarie 25, 2022

VIDEO! În ce stadiu se află lucrările pentru Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Drum Expres. Marius Oprescu: „În momentul de faţă este o incertitudine cu privire la când se va da în circulaţie”

Drum Expres. Lucrările pentru Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti se află într-un stadiu avansat, potrivit ultimelor imagini postate pe Youtube. În acestea se observă zona podului peste râul Olt şi cea a bălţii Milcov.

Reprezentanţii constructorului nu au precizat, încă, data la care traficul rutier ar putea fi deschis pe tronsonul Valea Mare – Balş, care cuprinde centurile de ocolire ale Slatinei şi Balşului. Recent, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, declara că acest lucru depinde de ritmul lucrărilor din ultimele săptămâni ale anului.

„În acest moment, lucrările pe Lotul 2 sunt într-un stadiu avansat, peste 90%, dar în momentul de faţă este o incertitudine cu privire la când se va da în circulaţie, la anul aceasta sau la începutul anului viitor. Mai sunt detalii de pus la punct şi în funcţie de ce va mai permite vremea în luna decembrie vor mai lucra. Proiectul este cu mult înaintea termenului care era decembrie 2022. Este aproape gata, cu un an înainte”, a declarat Marius Oprescu.

Proiectul “Drum Expres Craiova-Pitești” prevede construirea până la sfârșitul anului 2023 a 121,185 km de drum expres ( 2X2), 10 intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

 • construirea a 121,185 km de drum expres;
 • crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;
 • îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.
 • reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;
 • Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie. Valoarea totală a proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

  Sursa video: youtube

  Primăria Craiova a plătit pentru a-și băga târgul de Crăciun într-un top european!

  Polițist oltean, amenințat cu moartea: „Iţi tai capul f***-ţi rasa mă-tii, vin şi te iau din pat”

  Related Articles

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay Connected

  27,278FaniÎmi place
  0AbonațiAbonați-vă
  spot_img

  Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

  Relații la tel: 0738/497538

  Latest Articles