15.6 C
Craiova
miercuri, mai 18, 2022

Sume exorbitante pentru tronsonul 2 din drumul expres Craiova-Pitești!

- Advertisement -

Dorinel Umbrărescu a primit informarea că oferta asocierii SA&PE conduse de el a fost desemnată câștigătoare la realizarea tronsonului 2 din drumul expres Craiova – Pitești.

Potrivit digi24.ro, Umbrărescu a participat prin una dintre firmele sale SA&PE la licitație alături de firma de proiectare și consultanță autohtonă Consitrans.

„A fost dată comunicarea privind desemnarea ofertei câștigătoare iar marți expiră termenul de zece zile la care se pot face contestații. Pentru construirea celor 40 de kilometri de drum expres, compania de drumuri este gata să dea nu mai puțin de 1,43 miliarde lei, ceea ce înseamnă o medie a prețului pe kilometru de 8 milioane euro, mult peste orice standard de cost. Valoarea este ridicată căci trebuie realizat un pod peste Olt”, a declarat pentru Digi24.ro o sursă din licitație.

După ce a fost cerut insistent de constructorul american de automobile Ford, s-ar putea să nu-și găsească utilitatea câțiva ani buni. Pentru început, tronsonul 2 va lega marginea județelor Dolj și Argeș cu o traversare a județului Olt. Licitațiile la loturile 3 și 4 au fost anulate de către instanța de judecată, iar licitația pentru lotul 1 are șanse maxime să aibă aceeași soartă.

Supunerea oarbă în faţa stăpânilor politici, graba, lipsa de viziune şi prostia responsabililor CNAIR sunt cauzele blocării, tergiversării şi, în final, anulării licitaţiilor pentru 81,26 km din cei 121 km (adică 67%) ai coridorului Craiova-Piteşti. În cazul tronsoanelor 3 şi 4, CNAIR s-a grăbit să deschidă ofertele depuse înainte să fie soluţionate toate contestaţiile. Curtea de Apel Bucureşti a admis parţial contestaţia unui constructor, iar acum CNAIR se află în imposibilitatea de a opera modificările impuse de instanţă”, se arăta la jumătatea lunii mai, pe pagina de Facebook a Asociaţiei Pri Infrastructură.

Citește și: De la primar citire: dezvoltarea economică a orașului Craiova ține de drumul expres care ne leagă de Pitești și mai departe de București.

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles