Prefectul împunge și constructorii trag, ce mai trebușoară nu fac. Când vor putea ajunge craiovenii la Balș pe de-acum istoricul drum.
Șoferii nu vor merge nici anul acesta pe drumul expres dintre Pitești și Craiova. Finalizarea tronsonului 1, între Craiova și Balș, se amână cu încă un an. Tronsonul 1 al DX Craiova – Pitești se apropie în ritm de melc de jumătate, ajungând la 42% din total. După câteva zile de stagnare datorită vremii nefavorabile, lucrările au fost reluate. Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca a mers vineri într-o vizita de lucru la șantier, unde a stat de vorbă cu constructorii despre dificultățile pe care le întâmpină. „Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, lucrările au fost suspendate, însă în cursul zilei de ieri acestea au fost reluate, fiind angrenat pe șantier 80 la sută din personal. Începând din această dimineață este mobilizare totală pe acest tronson și sperăm ca vremea să fie favorabilă constructorului. Avem un grad de execuție de aproximativ 42 la sută”, a precizat Nicușor Roșca.
Tronsonul I Craiova – Balș al DX 12 Craiova – Pitești are o lungime de 17,7 kilometri, iar valoarea acestuia este de 358 milioane lei (fără TVA). Contractul de execuție a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parțial la finalul anului 2019. Drumul expres Craiova – Pitești are o lungime totală de 121 de km, este prevăzut cu câte două benzi pe sens, fiecare de câte 3,5 metri lățime, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5 metri pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri. Deși termenul de predare al tronsonului dintre Craiova și Balș este decembrie 2021, constructorul a anunțat, într-o conferință de presă, că nu va fi posibil acest lucru și că abia la finalul lui 2022 se va putea circula pe porțiunea respectivă.
Constructorul a invocat mai multe motive pentru care s-a ajuns la această situație. El s-a plâns de lipsa forței de muncă și a reclamat că zilnic își dau demisia cel puțin 10 muncitori și că a doua zi trebuie să angajeze alții în loc pentru a completa schema de personal, dar că asta e dificil deoarece găsește greu muncitori calificați. Pe de altă parte, constructorul a invocat că au fost descoperite mai multe sonde de gaz pe traseu, ceea ce a impus modificarea proiectului, ceea ce a dus la întârzieri.
Accesul interzis pe stadioane! Toate restricțiile impuse, nevaccinații au viață cruntă!
Iohannis: „Am cerut la Bruxelles soluții ferme pentru creșterea prețurilor la energie”