fbpx

Simpozionul „Drumuri Brâncușiene” a ajuns la final!

Cea de-a VII-a ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene, organizată de Casa de Cultură Traian Demetrescu a ajuns la final, iar cei 5 artiști internaționali le-au lăsat oltenilor 5 opere la care au muncit nu mai puțin de o lună!

Esplanada Stadionului „Ion Oblemenco” a fost gazdă a evenimentului, dar va fi și locul unde sculpturile vor putea fi admirate o perioadă de întreaga comunitate. Directorul Casei de Cultură Traian Demetrescu, Remus Vlăsceanu a scos în evidență evoluția bună pe care au avut-o artiștii în ultima lună și consideră că aceștia au reușit să ofere multă valoare comunității.

Este un moment unic pentru instituția noastră și pentru autoritatea din Craiova. Anul acesta am avut o evoluție extraordinară. Craiova dovedește că este un promotor al artei și un producător de creații culturale autentice. Am avut o lună plină, o lună în care acești 5 artiști veniți din 4 țări au reușit să ofere comunității multă valoare. De câțiva ani, la Craiova, dovedim că valoarea este înaintea volumului”, a spus Remus Vlăsceanu.

Primarul Craiovei a ținut și el un discurs, al fel ca în startul Simpozionului, dar le-a și înmânat personal diplome celor 5 artiști. Emilian Popescu, Petre Virgiliu Mogoșanu, Marino Di Prospero, Ferhat Ozgur Gorel și Milton Gavidia au fost premiați de edil.

Iată-ne la capătul acestui eveniment care parcă ieri a început. Parcă ieri am lansat cea de-a 7-a ediție a acestei tabere. Aceste lucrări, atât cât mă pricep eu, sunt deosebite față de tot ceea ce am văzut până acum. Sunt lucrări care au atras foarte multă muncă, foarte multă migală. Tema de anul acesta a fost sportul, pentru că orașul Craiova are două linii foarte clar trasate. Linia parcurilor, grădinilor și spațiilor verzi și cea a sportului. Sunt cele două linii pe care orașul Craiova s-a  dezvoltat și se dezvoltă în continuare. Se lucrează în continuare la tot ceea ce înseamnă baze sportive în Craiova. Orașul Craiova dezvoltă linia de sport la maximă calitate. Să nu uităm că anul acesta tragem cu echipa Universității Craiova la câștigarea campionatului în Liga 1 din fotbal. Felicităm artiștii și le urăm succes în carierele lor. Așteptăm să stabilim tematica taberei pentru anul viitor”, a spus Mihail Genoiu.

În 3 minute poți să citești și: Cei cinci sculptori își etalează operele pe esplanada stadionului „Ion Oblemenco”!

Bucățile de marmură au prins formă la Simpozionul Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene!

Tradiția continuă! „Drumuri Brâncușiene”, la a VII–a ediție!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0