fbpx
3.8 C
Craiova
luni, decembrie 6, 2021

Drumurile Brâncușiene, la final! Cinci sculpturi vor înfrumuseța Craiova!

Simpozionul Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” și-a închis astăzi porțile. În urma evenimentului organizat de Casa de Cultură Traian Demetrescu, cinci sculpuri de marmură vor înfrumuseța urbea. Craiovenii vor decide locațiile unde acestea vor fi amplasate.

Directorul Casei de Cultură Traian Demetrescu, Remus Vlăsceanu, a spus: „La Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși”, timp de 30 de zile, cinci artiști din patru țări și-au dat concursul pentru a realiza aceste lucrări cu care ne putem mândri. Astăzi, ne bucurăm de reușită datorită suportului pe care îl avem de fiecare dată din partea autorităților locale, care prin serviciile din subordine ne-au oferit logistica de care avem nevoie pentru a implementa aceste minunate proiecte”.

 

Prezent la eveniment, primarul Mihail Genoiu a declarat: Am ajuns la finalul celei de-a șasea ediții a Simpozionului de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”. Vreau să felicit artiștii care au participat anul acesta pentru efortul pe care l-au depus. A fost o lună foarte grea pentru ei, căldura, temperaturile ridicate și, totuși, și presiunea timpului a însemnat ceva. Orașul se îmbogățește cu alte cinci sculpturi de valoare”. El a precizat totodată că va propune ca amplasarea sculpturilor să se facă în urma unei dezbateri publice, practic locuitorii orașului să stabilească unde le doresc ridicate.

 

Sorin Manda, city-managerul Craiovei, a spus: „Vă felicit, atât pe cei care faceți parte din Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, cât și pe invitații dumneavoastră din țară și din străinătate. Tema a fost una generoasă anul acesta, sunt o sută de ani de la Marea Unire, iar sculpturile care vor înnobila peisajul urban din Craiova, mie îmi plac. Sper să fie găsite locurile ideale unde să fie amplasate. E o muncă foarte multă, TRADEM a crescut foarte mult în ultima perioadă, sunt multe alte evenimente pe care cei de acolo le fac”

 

Sculptorii și operele lor:

 

 

Ayhan Kayapinar (Turcia) – Rosy Rose

Anna Korver (Noua Zeelandă) – Freedom

Petre Virgiliu Mogoşanu (România) – Unitate

Masha Paunovic (Serbia) – Union

Emilian Popescu (România) – Synergie

Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles