fbpx

Duminică sunt alegeri! Tu cu cine votezi!

Nu suntem institut de sondaj, dar hai să încercăm împreună un exercițiu democratic. Avem alegeri! Tu pe cine pui ștampila?

 

La mijlocul acestei săptămâni a fost dat publicității un sondaj Sociopol. Acesta relevă faptul că românii sunt dezinteresați în continuare de alegeri. Doar 30% ar merge la urne, iar dintre aceștia, 41% ar pune ștampila pe PSD, partidul aflat la guvernare. PNL ar coagula 20% dintre opțiunilor de vot, ALDE ajunge la 12%.

 

La baioneta lupta noul partid înfiinţat Mişcarea România Împreună al lui Dacian Cioloş şi USR, ambele cu 7%. MRÎ prezintă o evoluţie constantă faţă de sondajele anterioare, USR prezintă o uşoară erodare. Partidul nou înfiinţat Pro România al lui Victor Ponta atinge pentru prima dată în sondajele Sociopol pragul de 5%, într-o creştere faţă de sondajele anterioare. UDMR obţine aproape 4%, uşor sub pragul electoral, având o evoluţie constantă, PER- 2%, PMP- 1%. Sondajul a fost realizat de Sociopol, institutul coordonat de sociologul Mirel Palada, pe un eşantion de 917 persoane, în perioada 22-26 iunie 2018. Marja de eroare este de +/-3%.

 

 


Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0