14.5 C
Craiova
duminică, iunie 4, 2023

Să-ți conduci echipa spre victorie, în timp ce scrii istorie!

Trenul speranței a ajuns la destinație, iar deznodământul a fost unul colosal! Oltenii au făcut spectacol în Capitală, iar cetățenii Bucureștiului o să vorbească multă vreme despre cum i-au invadat craiovenii!

Chiar dacă ne plăceau, eram sătui de poveștile părinților și bunicilor noștri. Voiam să vedem și noi cum este să câștigi o Cupă, dar mai ales cum este să invadezi un oraș. Să colorezi Capitala în alb-albastru. Să vedem și noi cum este să-ți conduci echipa spre victorie, în timp ce scrii istorie.

Întâlnirea a fost la ora 12.30, în Gara Craiova, dar suporterii veneau cu două ore înainte. La ora 14.30 a fost plecarea. Ți se făcea pielea de găină când te uitai pe geam și îi vedeai pe toți oltenii cum fluturau steagul Craiovei, în speranța că o să se întoarcă victorioși acasă. Când ce spuneau bunicii că o echipă fără suporteri, este o echipă fără identitate, ei bine, atunci aveau dreptate. Universitatea Craiova are o identitate imensă, s-a văzut și de data aceasta. Peluza Nord Craiova a făcut spectacol pe străzile din Capitală. În tren s-a cântat fără oprire până la București. Două opriri i-au făcut pe olteni să prindă și mai mută energie. Gara Caracal a fost invadată și colorată în alb-albastru, iar mai apoi, Gara Roșiori. Într-un vagon, mai precis vagonul 8, se afla un bătrân în scaun cu rotile, pe a cărui față se vedeau greutățile vieții, dar în ai cărui ochi se vedea speranța. El este un vechi suporter al Științei. Ne-a învățat cântece vechi despre echipă, ne-a povestit cum erau deplasările pe vremea lui. Dar a spus cu tremur în voce: „ Deplasare așa mare, nu s-a mai făcut. Eram și noi mulți, eram și noi înfocați, dar nu a fost așa mare nebunie”.

Erau copii de 5 ani care ardeau de nerăbdare să ajungă în București. Mulți dintre oameni ziceau la plecare că au timp și cei mici să învețe cântecele până la București, dar ce să vezi, copiii deja le știau. Știau fiecare fotbalist din lotul Universității. Craiova are trecut, are un prezent, dar cel mai important, Craiova are un viitor care se anunță extraordinar. Performanța aduce performanță și se pare că oltenii sunt născuți pentru a câștiga, pentru a scrie istorie.

Sursă foto: Gabi Cîrstea
Citește și: „Ce echipă avem! Ne face să bem!”

Loading RSS Feed
Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles