fbpx

Edi Iordanescu: „Problemele sunt la nivelul conducerii”

Unul dintre cei mai orgolioși antrenori din Liga 1, Edi Iordanescu, și-a spus părerea despre situația delicată în care se află fotbalul românesc. Tehnicianul a spus lucrurilor pe nume și a dezvăluit de unde crede el că apar problemele.

Dat afară repede de la CFR Cluj, Edi Iordanescu este radical în ceea ce privește fotbalul din România și crede că Liga 1 se află într-o scădere continuă, iar organizarea cluburilor lasă de dorit.

Fotbalul românesc este într-o continuă scădere. Din punct de vedere tehnic, este în scădere atât calitativ, cât și din punct de vedere al organizării. Echipele și jucătorii se antrenează zi de zi în alte părți. Vin odată pe săptămână să se antreneze pe stadion. Eu am fost deschis pentru a aduce jucători străini. Problemele sunt la nivelul conducerii, acolo unde apar diferite personaje care nu au treaba cu fenomenul. Trăim într-o societate care se bazează pe câștig și se vrea profit imediat”, a spus Iordănescu la Digi Sport Matinal.

Tânărul antrenor a amintit și de vechile cluburi din România, cluburi ce se băteau an de an la titlu și investeau bani grei în fotbal!

Știu cum era în trecut. Vaslui, Timișoara, Rapid, Petrolul, Dinamo. Toate își anunțau candidatura pentru campionat. Acum, sunt două, trei echipe care își permit să spună asta și încă patru care vin pe lângă. Totul trebuie făcut cu o anumită limită, iar relația patron-antrenor trebuie să fie foarte bine definită. Poți să discuți detaliat cu patronatul. Eu am acuzat în anumite momente că prea ușor acceptăm anumite condiții. Este moarte sigură să te duci și să accepți orice condiție a patronului. Este vorba de protecția muncii tale. Afară, antrenorii își negociază poziția. Eu nu îmi doresc să fac bani din clauze de reziliere, dar ca să ai șansa să construiești ceva, trebuie să își desfășori activitatea în condiții normale

Concluzia a fost una certă din punctul de vedere al lui Edi Iordanescu. Fotbalul românesc este asemănător cu societatea. Cererea de rezultate imediate și lipsa de personalitate a antrenorilor sunt două dintre faptele ce for duce la o cădere în gol a fotbalului.

Fotbalul nu diferă foarte mult de societate. Și în societate se vor rezultate imediate. Trebuie să ai șansa să mori pe mâna ta. Îmi asum tot ce spun, chiar dacă mi se vor închide porțile din Liga 1. Cred că dacă toți ne aliniem la stilul de a accepta orice, fotbalul o să meargă doar în jos”, a spus fostul antrenor al celor de la CFR Cluj la Digi Sport Matinal.

Sursă foto: trolosport.ro

Citește și: Devis Mangia: „Trebuie să știm să pierdem”

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0