34.5 C
Craiova
miercuri, iunie 29, 2022

Educație pe bune! Profesorii care ne-au schimbat viața!

Când vorbim despre educație, mai ales în România, reușim să găsim rapid aspecte negative, toxice. Lovim mereu în sistemul de învățământ. Nu doar sistemul este toxic, uneori și oamenii sunt!

Când vine vorba de educatie, nu ne referim doar la informații pe care la un moment dat, fiecare dintre noi a reușit sau reușește să le dobândească. Este un subiect care implică mult mai mult. Felul în care o persoană este educată își pune serios amprenta asupra personalității individuale a fiecăruia.

Nici școala, nici profesorii, nu pot să învețe în locul tău. Nimeni nu o să se poarte civilizat pentru tine, dar există persoane care îți pot arăta diferența dintre bine și rău. Cu siguranță, fiecare dintre noi își amintește de profa sau proful din liceu, care mereu avea o vorbă bună sau mereu știa cum să ne motiveze. Uneori realizăm târziu că acei oameni ne spuneau niște cuvinte din suflet.

Educatie cu forța, nu se poate!

Elevii nu apreciază mereu profesorul de la catedră. Nu înseamnă că îl desconsideră, pur și simplu nu acordă suficient de multă atenție spuselor lui. Mulți profesori pun suflet în ceea ce fac, dar nu mulți elevi pun suflet în ceea ce învață. Probabil fiecare dintre noi a avut un moment în care a considerat că se poate descurca în viață și fără să țină cont de ce spunea proful sau profa. Ciudat este că într-un final, ne lovim fix de ce nu am reușit să băgăm în seamă.

Profesorii trebuie respectați, nu doar pentru că au venit sau vin în fața clasei să ne prezinte niște teorii. Ei vin în fața noastră și ne învață o lecție, pe care în momentul imediat următor, noi suntem singurii care o pot aprecia. Nu putem să dăm vina pe un profesor pentru că ne-a fost lene să învățăm când trebuia, iar mai apoi am luat notă mică sau a fost nevoie să recuperăm. Fiecare decide cât și cum vrea să învețe, numai că în general vina pică pe cine nu trebuie. Cum spunea profesoara mea preferata din liceu „ O clasă este la fel ca o echipă de fotbal. Când echipa câștigă, jucătorii sunt buni, când echipa pierde, antrenorul este slab” .

Citește și: O nefericită și un nebun

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,267FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles