fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Liceenii, primii care vor face educație sexuală în școli!

Elevii pot avea șansa să afle detalii pe care mulți părinți se feresc să le ofere! Tu ce crezi că vor învăța copiii în timpul orelor de educație sexuală?

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, spune că susține ideea introducerii materiei Educație sexuală în școli. În prezent, există câteva ore în care se vorbește despre acest lucru în cadrul unei alte discipline opționale, Educație pentru sănătate. Acest lucru nu este însă de ajuns.

„Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi.”, a spus Ministrul Educației potrivit digi24.

România este pe locul al doilea în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente potrivit unui studiu realizat de UNICEF. Vârsta medie a unei mame minore în România a ajuns în anul 2020 la 15,4 ani, lucru care este îngrijorător. Educația sexuală ar trebui să fie materie obligatorie în școli, în acord cu standardele internaționale. Ministrul Educației spune că există proiecte și propuneri în această privință.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

sursă foto: constantadeazi.ro

În 3 minute poți să vezi și:

Ce se întâmplă cu orele remediale!

O fetiță de 12 ani i-a impresionat pe jurații emisiunii Chefi la cuțite!

Dan Barna, suporterul Craiovei: „Plângeam când pierdeau”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles