37.9 C
Craiova
joi, august 18, 2022

Elev cu media peste 9 la Bac: „Dragă școală, de mine ți-ai bătut joc”

Iosif cere școlii românești să nu-și mai bată joc de elevii săi așa cum și-a bătut joc de el.

Un elev din România a obținut o medie foarte bună la BAC 2022, 9,11, însă acesta are o confesiune tristă și resemnată. Tânărul are o serie de mesaje extrem de dure față de instituția școlară.

Notele alb-albaștrilor după Craiova-Zorya 3-0!

Cine a impresionat sub comanda lui Mirel Rădoi și ce jucător nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor! CS Universitatea Craiova Read more

Rezultate BAC 2020
Un elev a primit o notă aproape dublă, după contestație la Evaluarea Națională!

Ministrul Educaţiei a declarat că cea mai mare diferenţă de notă rezultată în urma contestaţiilor este de 5,9 puncte Eroare de corectare Read more

Iosif cere școlii românești să nu-și mai bată joc de elevii său așa cum și-a bătut joc de el.

”Ce m-ai învățat în schimb? Să mă uit cu dezgust și să râd de toți cei ce au luat notă mai mică decât am luat eu la bacalaureat, să mă uit cu invidie și să spun că ”nu e pe merit” la cei ce ce au luat note mai mari decât mine. Dar eu nu o să fac asta. Pentru că bacalaureatul nu arată cât de capabil ești, ci arată felul în care a eșuat școala cu toți puștii ei. Am învățat pentru bac în 3-4 săptămâni, alții au învățat mai bine de un an și au note mult mai mici. Pentru că bacalaureatul nu este despre merit, ci despre cine rezistă cel mai bine presiunii.

Dragă școală, de mine ți-ai bătut joc. Dar te rog, nu-ți mai bate joc de ceilalți. Nu îi lăsa să lupte singuri pentru pasiunile lor. Tu ar trebui să fii cea ce îi împinge de la spate și cea care îi încurajează pe puști atunci când aceștia simt că nu mai pot. Uită de mine, am fost doar un trecător. Dar nu uita, dacă vrei să te vindeci, ai nevoie de cei de care acum râzi. Tu rămâi pe loc, ei cresc și într-o zi te vor conduce. Nu îi lăsa să își bată joc de tine, doar pentru că sunt un nou eșec al tău.

Totuși îți voi mulțumi pentru cei 12 ani în care, nu datorită ție, dar prin intermediul tău, am râs, am cunoscut oameni faini și am reușit, de unul singur, să îmi găsesc un drum. O să rămâi mereu în sufletul meu drept simbol al adolescenței, însă, în ciuda vieții frumoase pe care o am, simbolul adolescenței mele este un eșec. Al tău viitor anonim, Iosif”, scrie elevul din Botoșani.

Până la ora publicării acestui articol, postarea elevului din Botoșani, care a devenit virală, a strâns aproape 1.000 de aprecieri și peste 500 de distribuiri. Iosif, un elev din Botoșani a obținut la examenul de Bacalaureat nota 9,11. În loc să se bucure de rezultatul foarte bun, tânărul transmite un mesaj trist pe pagina sa de Facebook.

Elevul, resemnat după examenul maturității!

Într-o amplă postare pe site-ul de socializare, proaspătul absolvent de liceu își exprimă direct, fără ocolișuri, cu cuvinte foarte dure, dezamăgirea față de sistemul educațional din România, după 12 ani de școală. Deși instituția școlii l-a ajutat să obțină o notă mult peste media națională de la BAC, băiatul din Botoșani trage mai multe concluzii alarmante.

”Dragă școală, sunt un eșec exemplu al mediocrității tale”; ”Dragă școală, de mine ți-ai bătut joc”; ”Nu ai făcut nimic pentru mine”; ”În 12 ani nu ai reușit să mă înveți nimic!”, sunt doar câteva dintre concluziile expuse de tânăr.

”Am luat bacalaureatul cu brio. Dar, dragă școală, ai eșuat în ceea ce mă privește. Am fost prieteni timp de 12 ani, am crescut împreună, dar nu m-ai învățat nimic. 12 ani de școală în care nu ai reușit să mă înveți nimic.

Dragă școală, îți mulțumesc, ai încercat să mă educi, dar sunt un eșec al limitărilor tale. Și cel mai trist este că nu sunt singurul eșec. Dar nu e vina ta. Dragă școală, nu ești stăpână pe tine, nu este vina ta că nu există oameni capabili care să te îndrume. Ești mama tuturor puștilor din România, dar în același timp ești dovada că societatea nu vrea ca acești puști să își contureze un viitor, astfel încât tu să evoluezi.

(…) Nu mi-ai deschis nicio ușă, nu mi-ai dat niciun sfat, nu mi-ai arătat drumul corect. Nu ai făcut nimic pentru mine. Ai stat lângă mine 12 ani, te-ai uitat la mine, ai râs alături de mine, ai plâns alături de mine, dar nu mi-ai spus nimic. M-ai lăsat să mă descurc singur, să mă maturizez singur, să devin responsabil singur. Tu doar ai tăcut și te-ai prefăcut că e meritul tău. Nu e!

În 12 ani, nu m-ai învățat absolut nimic. Da, știu să scriu, să calculez, să număr, dar nu pentru că mi-ai vrut binele, ci pentru că era normal să știu să fac cele enumerate anterior. În același timp, m-ai stresat pentru fiecare examen din viața mea, dar nu m-ai învățat cum să mă organizez ca să fie totul bine”, scrie elevul din Botoșani.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,816FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles