fbpx

Ce i-a scris eleva ministrului Educației

Giulia Mic este eleva de 14 ani care după noile schimbări din domeniul educației a luat atitudine și i-a adresat o scrisoare deschisă Ecaterinei Andronescu.

Eleva din Dej face parte din cei care termină acum clasa VIII-a și urmează să intre la liceu. Este unul dintre elevii pentru care decizia Ministerului Educației, de a tăia zeci de mii de locuri de la liceu și a le transforma în clase de învățământ profesional, reprezintă o lovitură grea. În urma schimbărilor, șansele ca aceștia să intre pe locul dorit scad considerabil.

Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu! Deşi sunteţi ministrul Educaţiei (un statut prea înalt, pe care NU îl meritaţi) sunt sigură că până şi un copil de cinci ani ar înţelege că nu ştiţi ce faceţi cu viaţa multor oameni şi elevi în cazul de faţă.” și-a început scrisoarea Giulia.

Fata a explicat situația în care se află și spune că deciziile din Educație o afectează chiar dacă este o elevă cu rezultate foarte bune la învățătură: ”Am 14 ani, locuiesc în localitatea Dej, judeţul Cluj şi am o medie generală de 9,96. Urmează să dau admiterea pentru a intra la liceu, respectiv la clasa de Ştiintele naturii, dar sunt 50 la sută sanse ca acest lucru să nu mai fie posibil. MULŢUMESC! Sunt convinsă că la vârsta mea înţeleg pe deplin ce lovitură ne-aţi oferit” .

În cadrul scrisorii, Giulia și-a exprimat indignarea și motivul pentru care a hotărât să transmită un mesaj public: „Din dorinţa de a-mi salva viitorul am început să scriu acest mesaj, izbucnind în lacrimi când am aflat că aici în Dej este o probabilitate de 50-50 să tăiaţi o clasă de Matematică-Informatică sau Ştiinţele naturii. De ce? În adancul acestui ordin pe care l-aţi dat cu o zi în urma se afla adevarata realitate.. Este prea puţin vorba despre copiii care nu iau cinci… NU! E vorba că de pe acum doriţi ca şi copiii buni să se lase de învăţat, să devenim o ţară de prosti, doar pentru a fi mai uşor manipulaţi!”. 

Valentin Cuibus, inspectorul general al Inspectoratului Județean Cluj a spus că în cursul zilei de miercuri au fost discuţii de desfiinţare a unei clase, dar nu s-a vorbit despre un anume profil. „Clasa nu se desfiinţa, ci se transforma în clasă de profesională. Ideea a căzut, şi acolo, la Dej, nu se va desfiinţa nimic”, a declarat Cuibus. 

Sursa foto: Facebook

În 3 minute poți să vezi și: Vremea rea dă peste cap ”Zilele Craiovei”

Program pentru Zilele Craiovei pe cartiere

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Cristina Plesoianu

Latest posts by Cristina Plesoianu (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0