29.5 C
Craiova
joi, august 18, 2022

Elevele cu părul şi unghiile vopsite, pedepsite mai aspru decât cei care consumă droguri

Reacţia ministrului Sorin Cîmpeanu: „Dacă se confirmă, este foarte grav”

La o școală din București regulamentul intern pedepseşte aspru elevele care vin cu părul şi unghiile vopsite, dar este mult mai blând cu cei cei care consumă droguri sau deţin arme de foc. Scandalul a ajuns la urechile Inspectoratului Şcolar care a trimis în control o echipă. Dacă se va dovedi că regulile impuse elevilor încalcă legea, conducerea şcolii ar putea fi demisă.

subiecte bac și evaluare nationala
Elevii nu mai au voie să facă meditații cu profesorii de la clasă

Sorin Cîmpeanu: „Este o chestiune de bun simţ” Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în viitoarea lege a Educaţiei va Read more

De ce nu vor mai primi elevii note anul următor la evaluări!

„Să vedem dacă în felul acesta se îmbunătățește calitatea corectării” Elevii vor fi evaluați în anul școlar viitor pe baza Read more

Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a reacţionat în urma acestui scandal. Ministrul susţine că nicio insituţie de învăţâmânt nu poate introduce prevederi limitative încălcând drepturile fundamentale.

„Am înţeles că acolo se prevede scăderea notei la purtare pentru consum de droguri sau deţinere de arme de foc, dar presupune exmatricularea pentru vopsit părul. Dacă se confirmă, este foarte grav. Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti are o acţiune de control pentru a vedea în ce măsură regulamentul şcolii 194 respectă cadrul legal. Nu poţi să introduci prevederi limitative limitând drepturile fundamentale. Aşteptăm răspunsul de la minister”, potrivit lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Ford Craiova a înregistrat o producție record în ultima lună

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,816FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles