fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Copiii vor fi chemați la școală să recupereze orele pierdute!

Ce spun elevii, dar și părinții lor, despre noul program!

Elevii români vor putea recupera orele pe care le-au pierdut până acum, fie pentru că nu au avut acces la internet, fie pentru că nu au înțeles ce predă profesorul.

Aceștia vor fi chemați fizic la școală chiar și pe perioada vacanței de primăvară, fiind nevoie ca material să fie recuperată, potrivit adevarul.ro. Decizia a fost luată de Ministerul Educației, orele remediale adresându-se tuturor elevilor din ciclul primar, gimnazial și câtorva liceeni.

Proiectul a fost văzut cu ochi buni, mai ales de elevii care au o situație financiară precară, astfel că cererile pentru înscriere cresc considerent. În județul Olt, spre exemplu, la prima centralizare s-au adunat aproximativ 1.000 solicitări, însă numărul lor aproape că s-a dublat între timp.

Sunt 1.276 elevi din ciclul primar care rămân în fiecare zi după cursuri pentru a lucra suplimentar, şi 727 elevi din ciclul gimnazial, după cum menționează sursa citată.

Pe de altă parte, sunt și localități în care numărul elevilor este extrem de mic. Printre motivele principale se află lipsa transportului, în special la sate, ceea ce îi face pe copii să stea și 7-8 ore la școală, pierzându-și atenția. Totodată, lipsa interesului pentru învățătură duce la clase cu trei sau patru copii prezenți, dornici să recupereze material pierdută.

 

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles