12.3 C
Craiova
miercuri, septembrie 28, 2022

Elevii unei comune gorjene au primit subiectele greșite la simularea Evaluării Naţionale

Abia după o oră, în timpul derulării probei de concurs, inspectorii şcolari au sesizat eroarea

O greșeală de proporţii a fost înregistrată la proba de Limba şi Literatura Română de la simularea Evaluării Naţionale. Elevii dintr-o comună din județul Gorj au primit subiecte greşite din partea comisiei.

Elevii din comuna Albeni care au susţinut simularea Evaluării Naţionale la proba de Limba şi literatura română au primit alte subiecte. Din greşeală, comisia a descărcat şi a distribuit subiectele de Limba şi literatura română destinate unităţilor cu predare în limba maghiară. Abia după o oră, în timpul derulării probei de concurs, inspectorii şcolari au sesizat greşeala, la sosirea în şcoală.

„Luni, 4 aprilie 2022, a avut loc proba de Limba şi literatura română în cadrul simulării Evaluării Naţionale. În urma verificărilor din judeţ privind modalitatea de desfăşurare a acestei probe, inspectori şcolari din cadrul IŞJ Gorj au identificat o disfuncţionalitate la Şcoala Gimanzială Albeni, acolo unde, din cauza unei erori a comisiei de organizare a simulării E.N. 2022 din cadrul unităţii de învăţământ, au fost distribuite elevilor de clasa a VIII-a alte subiecte. Eroarea a fost sesizată de către echipa de control a IŞJ Gorj, fiind remediată. Inspectorii şcolari au rămas în unitate până la finalizarea probei de concurs“, a transmis Ionuţ Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.

Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj va desfăşura o anchetă Conducerea ISJ Gorj a dispus efectuarea unei anchete. „Membrii comisiei de organizare din şcoală au recunoscut eroarea, incidentul fiind consemnat în registrul de control, urmând a se efectua o anchetă internă a IŞJ Gorj şi a se dispune măsurile legale. Verificarea derulării simulării E.N. 2022 continuă şi astăzi (marţi, 5 aprilie – n.n.), când are loc a doua probă a acestui examen naţional“, a mai transmis conducerea ISJ Gorj.

O tânără i-a rupt certificatul de naștere iubitului ei pentru că a înselat-o!

O minoră din Craiova a fugit din plasament!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,152FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles