fbpx
8.8 C
Craiova
vineri, decembrie 3, 2021

Elevii se întorc la cursuri în școli care nu dețin autorizație de securitate la incendiu!

Declarațiile ministrului educației îi îngrijorează pe părinții care urmează să își trimită copiii la școală din 8 februarie!

Potrivit spuselor lui Sorin Cîmpeanu, 15% din școlile românești nu au autorizație împotriva incendiului iar 20% sunt în proces de obținere a acesteia. În această categorie intră și săli de sport, cămine sau clădiri auxiliare.

Ministrul spune că responsabilitatea obținerii autorizațiilor stă în mâna autorităților locale deoarece imobilele se află în administrarea lor. În același timp, 50% din clădirile școlare nu au nevoie de autorizație pentru că sunt sigure.

Pe 8 februarie copiii revin la școală în format fizic. Reluarea cursurilor se va face în funcție de incidența cazurilor din fiecare localitate. Se pun în aplicare cele 3 scenarii: verde, galben și roșu.

Şcolile din România, cele aproape 17.000 de şcoli cu personalitate juridică şi structuri arondate funcţionează în 26.471 de clădiri în total. Dintre acestea 15% au autorizaţie la incendiu, aproape 20% sunt în curs de obţinere a acestei autorizaţii, aproape 50% nu necesită, conform legii autorizaţie. (…) şi sunt 15% care conform legii au nevoie de autorizaţii de securitate la incendiu şi nu au această autorizaţie.” spunea ministrul educației pentru Digi 24.

Text realizat de Alexandra Floarea

Februarie astral: ce proverb se potriveşte zodiei tale!

Se întâmplă în Craiova: un cal a ricoșat pe contra-sens!

Metode de albire a dinților cu produse pe care le ai acasă

Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles