4 C
Craiova
duminică, decembrie 4, 2022

Emilia Șercan îl acuză de plagiat pe ministrul educației, Sorin Cîmpeanu!

Acesta și-ar fi însușit 92 de pagini din munca a doi profesori într-un curs universitar! Cum răspunde acuzațiilor

Emilia Șercan a publicat plagiatul comis de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta și-a însușit 92 de pagini din munca a doi profesori într-un curs universitar, apoi le-a furat de tot lucrarea, semnându-se el.

Sorin Cîmpeanu – ministru al Educației, dublu academician (fost triplu), deținător a 11 titluri de doctor honoris causa (doar 10 declarate oficial), președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, profesor universitar, rector și, da, aspirant la funcția de președinte al României – a plagiat un curs universitar. Și nu doar atât. Și-a însușit fraudulos și paternitatea celor 13 capitole semnate anterior de alți doi autori, unul dintre ei fostul său coordonator de doctorat.

2000. Sorin Cîmpeanu este șef de lucrări, echivalentul lectorului din domeniul socio-uman, și își susține teza de doctorat. Tot atunci apare ca autor pe coperta unui curs universitar în care semnează efectiv doar două capitole, care însumează 9 pagini. Celelalte 28 de capitole – care totalizează 181 de pagini – sunt semnate de alți trei autori – Ioan Pleșa (coordonatorul său de doctorat), Ionel Jinga și Alexandru Ene.

2006. Sorin Cîmpeanu este profesor universitar și conducător de doctorate. Cursul universitar publicat în 2000 apare cu un alt titlu, dar cu un conținut identic sub semnătura a doar doi dintre cei patru autori inițiali: Sorin Cîmpeanu și Ionel Jinga. De această dată, Sorin Cîmpeanu semnează 15 capitole, cele două ale sale, plus alte 13 publicate anterior de Ion Pleșa (fostul său conducător de doctorat) și de Alexandru Ene, care însumează 92 de pagini.

2009. Sorin Cîmpeanu este decan la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului de la USAMV. Același curs universitar plagiat prima dată în 2006 este publicat din nou, cu același titlu și același conținut. l se adaugă în plus un capitol de doar două pagini, semnat de o asistentă universitară de la USAMV, care ajunge și coautor pe copertă. După alți trei ani de la acest moment, în 2012, Cîmpeanu ajunge rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), funcție pe care o deține în continuare.

2022. Sorin Cîmpeanu este ministru al Educației și promovează un proiect de lege a învățământului superior în care introduce mai multe prevederi controversate, care demolează orice norme de integritate academică, protejează plagiatorii și fraudatorii academici. Cîmpeanu vrea ca prin noua lege orice abatere de la normele de integritate să fie amnistiate după trei ani de la comiterea lor.

A legiferat Sorin Cîmpeanu în interes propriu? Eu aș zice fără dubiu că da. Dincolo de plagiatul foarte clar, ministrul Educației mai comite o infracțiune academică: și-a însușit paternitatea creației celor 13 capitole semnate anterior de Ioan Pleșa și Alexandru Ene. Cîmpeanu a șters de la secțiunea Cuprins numele acestora și l-a pus în locul lor pe al său.

Lucrarea din 2000 – plagiată de Cîmpeanu pentru prima dată în 2006, iar apoi în 2009 – a apărut anterior în 1987, 1990 și 1993. Astfel s-a ajuns la contraperformanța ca în 2009 studenții de la USAMV să învețe după cursuri concepute, structurate și scrise cu 22 de ani mai devreme, în plină epocă comunistă, raportându-se la tehnologii și date din anii ‘50 – ‘70.

Ministrul dublu academician Sorin Cîmpeanu nu mi-a răspuns la solicitarea de a-și exprima un punct de vedere cu privire la plagiat și la însușirea frauduloasă a calității de autor pentru cele 13 capitole. Poate le va răspunde altor jurnaliști”, a scris jurnalista pe Facebook.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion, anul acesta!

Vom avea sau nu zăpadă de sărbători Administrația Națională de Meteorologie a explicat că vor exista schimbări climatice destul de Read more

spital
O femeie a oprit ventilatorul unei colege de salon: o enerva zgomotul!

Femeia a fost resuscitată și a ajuns la terapie intensivă! O femeie de 72 de ani, din Germania, a fost Read more

Cum a răspuns Sorin Cîmpeanu!

„Principalul obiectiv e blocarea legilor educatiei”, a declarat luni ministrul, când a fost întrebat despre acuzațiile de plagiat, potrivit hotnews.ro. El nu a făcut nicio altă referire la dezvăluirile PressOne care a scris că și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B).

Premierul României, Nicolae Ciucă, a plagiat și el în teza de doctorat

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului. Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat, conform jurnalistei Emilia Șercan.

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,027FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles