12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

Ești un pofticios fără pereche? Iată orașele unde trebuie să te duci în vacanță

Mâncarea este unul dintre ingredientele cele mai importante pentru o vacanță de neuitat. Călătoria ta se poate transforma într-una de vis și datorită aromelor din farfurie. Iată lista cu cele mai savuroase orașe când vine vorba de ce pui în farfurie:

 

Lima, Peru

Capitala statului Peru e pe primul loc în topul orașelor atunci când vine vorba de varietatea mâncării. Datorită lui Chef Gaston Acuri, bucătăria peruviană a devenit faimoasă în întreaga lume. Iar restaurantul acestuia Astrid & Gastyn este, probabil, cel mai bun pe plan mondial.

 

Hong Kong

Statul-oraș ce aparține acum de China are multe de oferit în ceea ce privește mâncarea și băutura. Pe lângă preparatele tradiționale, aici gurmanzii pot încerca bucătăria argentiniană (Tango) sau franceză (Caprice).

 

Mumbai, India

India este recunoscută pentru felurile picante de mâncare, pline de savoare. Pe strada principal din Mumbai se găsesc cele mai gustoase preparate din India. Orașul este casa unor restaurante de modă veche, cum ar fi Highway Gomantak sau Delhi Darbar.

 

Istanbul, Turcia

Istanbul este orașul unde orice este posibil atunci când vine vorba de mâncare și restaurant. Practic găsești tot ceea ce vrei. Dar e păcat să treci prin Istanbul și să nu încerci kebabul turcesc intestinele de oaie pe grătar.

 

Bangkok, Tailanda

Bucătăria este picantă, diversificată și cu o savoare incredibilă. Bangkok e cel mai bun loc în care îți poți da întâlnire cu bucătăria tailandeză, cu restaurante desprinse din povești. De asemenea, poți încerca piețele, unde preparatele locale se pregătesc direct sub ochii tăi.

 

Londra, Anglia

Londra îmbină bucătăriile și culturile culinare din întreaga lume. Aici sunt unele dintre cele mai bune restaurant din lume cu mâncăruri specifice bucătăriilor din Orientul Mijlociu, China sau Africa. Poți mânca la restaurantele celebrilor James Oliver sau Gordon Ramsay.

 

Paris, Franța

Capitala Franței este faimoasă pentru produsele sale culinare de secole. Felurile de mâncare franțuzești sunt variate și interesante, tipurile de vin și de brânză având locul binecunoscut. Ciupercile, cremele, vita sau puiul dau savoare și eleganță bucătăriei franțuzești.

 

Tokyo, Japonia

Aflat în inima țării, Tokyo este locul perfect pentru a încerca mâncarea tradițională japoneză. Sunt peste 160.000 de restaurante în oraș, de la cele de cartier până la cele cu stele Michelin. Prețurile sunt acceptabile, astfel încât chiar și pentru muncitori e convenabil să mănânce în oraș.

 

Bologna, Italia

Regiunea Emilia-Romagna e faimoasă pentru delicioasele mâncăruri italienești. În restaurant care există de secole, arta preparării mâncării este dusă la perfecțiune. Varietăți de fripturi, paste, o groază de vinuri și feluri de brânză (cum este faimosul parmesan). Este locul unde visul oricărui pofticios se împlinește.

 

New York, SUA

Cultura culinară newyorkeză este extreme de variată, incluzând feluri de mâncare de pe întreg mapamondul. Sunt peste 20.000 de restaurante, pentru toate bugetele, inclusive vânzători stradali. Încearcă clasicele hot-dog, sandwich-uri, plăcintele cu brânză sau mere și nu vei regreta.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles