Craiova iese decent din Europa! Rămâne cu eurogolul care-i dă aripi lui Baicu!

Leul oltenesc smulge un punct taurului german, dar își încheie aventura europeană.

 

 

Universitatea Craiova – RB Leipzig 1-1

Au marcat: Baicu 85 / Sabitzer 39

Stadion: Ion Oblemenco, spectator: 17.000

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Briceag – Martic (73 Tiago), Mateiu, Fedele (80 Markovic), Bancu – Baicu, Cicâldău, Mitriţă (51 Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.

RB Leipzig: Mvogo – Saracchi, Orban, Konate, Mukiele – Damme (72 Ilsanker), Kampl, Forsberg – Sabitzer (64 Bruma), Cunha (46 Augustin), Poulsen. Antrenor: Ralf Rangnick.

Arbitru: Miroslav Zelinka. Asistenţi: Ondrej Pelikan, Jan Parak. Rezervă: Emanuel Marek (toţi din Cehia).

 

 

Miercuri, conducerea clubului Universitatea Craiova a anunțat pe site-ul oficial că partida cu RB Leipzig nu va fi transmisă la TV. Cu o oră înainte de joc, s-a devoalat faptul că DigiSport a cumpărat drepturile de televizare. A fost o stratagemă de marketing cu scopul de a aduce oamenii la stadion. 17.000 de spectatori au fost pe stadion, o parte dintre ei căzând victime ale tacticii diriguitorilor clubului, realizată în parteneriat cu cumpărătorul de drepturi.

 

În tabăra olteană, surprinde titularizarea tânărului Baicu în linia ofensivă, iar Cicâldău e vârf fals, ca la Călărași. E clar că, după eșecul din tur, oltenii nu se vor baricada iar pe două linii, pentru simplul fapt că nu au ce apăra. Nemții nu-și mai menajează vedetele, așa cum s-a întâmplat în prima manșă, Forsberg și Poulsen fiind titulari.

 

Pe nisipul „galben-verde” de acasă, alb-albaștrii încep mai curajos, comparativ cu prestația de la Leipzig. Le permit oaspeților prima ocazie, prin Cunha, dar ripostează repede: șut Baicu din careu scos de Mvogo. Până la mijlocul reprizei, Pigliacelli a avut două intervenții providențiale la șuturile lui Sabitzer și Frosberg. Cu cinci minute înainte de finalul reprizei, goalkeeper-ul italian nu mai are replică, la o lovitură de colț bătută cu schemă, care bulversează total apărarea craioveană: singur, din 3 metri, Sabitzer deschide scorul. Sătul de lipsa de eficiență în ofensivă, Donkor ia o acțiune pe cont propriu, trece în viteză pe flancul drept, dar nu mai are forță pentru o centrare de calitate. Repriza se încheie cu ocazia lui Mitriță, însă șutul din unghi ocolește de puțin colțul lung.

 

În startul reprizei secunde, speranțele oltenilor într-o remontada se năruie: este schimbat Mitriță, singurul jucător cu sclipire din ofensiva alb-albastră. Pe semne că pentru staff devine mai important meciul cu Chiajna. Nemții preiau inițiativa, Craiova gâfâie, face pasul în spate și se retrage pe două linii în propriul careu. E bombardament la poarta lui Pigliacelli, care scoate un gol ca și făcut la latul lui Augustin. Cu un sfert de oră înainte de final, suntem periculoși. Mai întâi prin Bancu, apoi prin Briceag. Ambele șuturi sunt respinse în față de portarul nemților. Mvogo scoate cu pumnul din gheata lui Markovic, după o centrare în forță a lui Bancu, excelentă, în fața porții. Eforturile ofensive sunt răsplătite cu un eurgol al lui Baicu, șut dintr-un unghi imposibil a la Van Basten.

Sursa foto: facebook ucv1948.ro

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *