fbpx

Europa, sub cod roșu de caniculă

Mai multe state din Europa se află sub cod roşu de caniculă, fiind aşteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.


În Franţa, un nou record de temperatură a fost atins marţi la Bordeaux, cu 41,2 grade Celsius, iar Meteo France prezice temperaturi care nu au fost înregistrate de peste 70 de ani la Paris – mercurul termometrelor urmând să atingă joi 41 de grade Celsius. Recordul actual datează din 1947, cu 40,4 grade Celsius.


În Belgia s-a declanşat pentru prima dată alertă roşie de caniculă. Sunt așteptate 38 de grade Celsius la Seraing, în nord-estul ţării. Recordul istoric datează din 27 iunie 1947, când s-au înregistrat 38,8 grade Celsius, corectat la 36,6 grade Celsius în momentul introducerii unor noi metode de măsurare a temperaturilor.


Și Italia este la rândul său afectată de caniculă, iar autorităţile au ridicat alerta la nivelul 3 pentru miercuri în cinci oraşe – la Bolzano, Brescia, Florenţa, Perugia şi Torino. Circa zece oraşe, inclusiv Roma, sunt vizate de alerta roşie de caniculă joi, care se aşteaptă a fi ziua cea mai fierbinte.
Marea Britanie ar putea avea şi ea cea mai fierbinte zi din istoria sa. Meteorologii spun că se așteaptă să se depășească recordul absolut de 38,5 grade Celsius.


De asemenea, Olanda se află sub alertă „portocalie”, cu excepţia insulelor din nord, iar în Germania mercurul va ajunge în zilele următoare la 41 de grade Celsius în regiunea Köln. În landul Saarland se aşteaptă să fie depăşit recordul absolut de 40,3 grade Celsius, datând din 2015.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0