Examenul de capacitate își pierde sensul!

În clasa a opta, înainte de a pune pixul pe foaia ce reprezintă examenul de capacitate, fiecare elev își face niște calcule: „pentru liceul ăla îmi trebuie o medie cam mare” sau calculele sunt făcute de părinți: „dacă nu ai media mare, mergi într-un liceu slab”. În orice caz, acest test este menit să-i departajeze într-o oarecare măsură pe copiii care au fost mai silitori sau mai puțin activi în școala generală.

Se pare că nota din examenul de capacitate nu mai este atât de importantă. Potrivit gds.ro, Elevi de clasa a IX-a au reuşit să se transfere la colegii mai bune din Craiova. Transferurile au fost făcute fără să se ţină cont de medie şi astfel elevi care au avut medii de admitere de 6 şi 7 au ajuns la specializări la care ultima medie a fost chiar peste 9.

Deci, aceste fapte îi pot face pe elevi să se întrebe de ce s-au mai stresat pentru notele de la examen. Atâta timp cât și un copil care doar a promovat și a ajuns într-un liceu mai slab cotat se poate muta în același liceu cu un elev mult mai bine pregătit.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spun că toate cazurile de astfel de transferuri au avizul Ministerului Educaţiei Naţionale. De altfel, mutarea este posibilă ca urmare a ultimelor modificări aduse Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar.

Citește și: Românii, mai săraci decât cei mai săraci europeni!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *