10.9 C
Craiova
luni, martie 27, 2023

Din ce țări te poți întoarce în România fără să mai stai în izolare!

Liber la cheltuit banii străinilor în țară, dar nu pentru toată lumea! Iohannis: „Lucrurile vor fi mai relaxate

Mulți români pelcați la muncă în străinătate au în plan să revină acasă, măcar în concediu. În mare parte, majoritatea vor să-și ia o vacanță care să durze între 3 săptămâni și o lună, doar că anumite aspecte nu sunt tocmai prielnice în contextul pandemiei de COVID-19. Dacă vrei să intri în România sau aștepți un prieten sau câteva rude trebuie să fii conștent că jumătate din concediu ți-l poți petrece în izolare la domiciliu. Președintele României a explicat ce criterii trebuie să respecte țărle din care se întorc românii, pentru a putea evita izolarea.

S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem și noi în România să lucrăm. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, mai exact unde numărul de îmbolnăviri unde în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți concetățeni de-ai noștri. Să dau câteva exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda. Având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul UE și acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacționa imediat și noi”, a spus Iohannis.

Odată ce românii aleg să revină în țară și își asumă izoalrea la domiciliu, trebuie să se gândească și unde se vor autoizola, pentru că toți cei din locuință vor fi obligați să rămână acasă. Astfel, bătrânii vor fi expuși, în timp ce alte rude sau prieteni se pot găsi nevoiți să nu se mai ducă la muncă timp de 14 zile. Starea de Alertă va fi prelungită, cel puțin așa a transmis Kalus Iohannis.

Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale, faptul că și ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Sigur, vor fi mai puține restricții propuse, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă”, a declarat președintele.

În 3 minute poți să vezi și: VIDEO! Romii au protestat în Florența: „senza mangiare, foame!”

FOTO. Cei 6 morți de Covid 19 de la Craiova, dați dispăruți!

Medicii craioveni dau impresia că au descoperit leacul pentru Covid 19!

loading...

L-ați văzut pe Măcărău? Oltean plecat la muncă în Germania, dispărut!

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed
Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles