fbpx

FCU Craiova revine pe „Ion Oblemenco”!

Succesul obținut de elevii lui Eugen Trică în această după-amiază la Colonești îi readuce pe arena din Bănie.

FCU Craiova s-a impus în această după-amiază cu 2-1, în prelungiri, contra celor de la Vediția Colonești, în turul 4 al Cupei României. Golul lui Dănănae, din prelungiri, a fost crucial în stabilirea calificării. Victoria are o însemnătate imensă pentru formația patronată de Adrian Mititelu, întrucât o poate readuce pe Stadionul „Ion Oblemenco”.

În urma calificării, FCU Craiova și-a asigurat prezența în 16-imile de finală ale competiției knock-out, fază a întrecerii ce se va disputa în perioada 24-26 septembrie. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Craiova, din decembrie 2017, orice echipă poate închiria stadionul Ion Oblemenco pentru un meci contând în 16-imile de finală ale Cupei României.

Rezultă că dacă Mititelu va achita 37.100 lei Primăriei Craiova (cel puțin aceasta era suma stabilită de consilierii orașului în decembrie 2017) va putea să închirieze stadionul pentru meciul din șaisprezecimi. În această fază a întrecerii, când vor intra în luptă și echipele din Liga 1, partidele se vor juca pe terenul formației din eșalon inferior ori mai slab clasate în sezonul precedent. Astfel, fiind în Liga a III-a, e plauzibil ca FCU Craiova să aibă meci acasă.

Într-o singură situație e posibil ca municipalitatea să nu-i permită lui Mititelu să evolueze pe Oblemenco. Dacă Universitatea Craiova, formația din prima ligă, are nevoie de arenă. Trupa lui Victor Pițurcă va avea la acea dată meci în Cupa României, iar cum anul trecut s-a înțeles cu Sportul Snagov să mute meciul pe Oblemenco, se poate ajunge la o înțelegere similară și în actuala stagiune, aceasta fiind singura barieră în calea revenirii lui Mititelu pe Oblemenco.

Schimbarea gazonului de pe Oblemenco e programata in luna octombrie, astfel incat aceasta actiune nu poate fi un impediment pentru meciul programat in finalul lui septembrie.

La conferința de presă de prezentare, Victor Pițurcă a declarat: „Eu sunt de acord în totalitate ca FC U Craiova să joace pe ”Ion Oblemenco”. Această echipă este susţinută de suporteri, şi ei au contribuit la acest stadion. Nu văd niciun impediment. Ei preferă să ţină cu o echipă. Cei care ne susţin pe noi, ne iubesc pe noi”.

În 3 minute poți să vezi și: Doi alb-albaștri s-au certat înainte să joace împreună!

VIDEO! Mutare fantastică a lui Piți: Zakaric marchează din orice poziție!

Victor Pițurcă transferă încă un atacant de națională!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0