25.6 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

FCU nu poate juca pe noul stadion decât cu acordul CSU

Protocolul semnat între Municipiul Craiova și firma care administrează echipa de fotbal a orașului este valabil până în 2028.

 

Câțiva craioveni ne-au întrebat dacă echipa înființată de Adrian Mititelu va presta pe stadionul care va fi gata în octombrie. Le-am spus că în zece ani de-acum înainte șansele sunt minime, spre zero. Pe ce ne bazam.

Nu rata! Esti la doua click-uri si o distribuire de un weekend gratuit la Ranca

 

Potrivit cadrului legal actual în privința dreptului de folosință al stadionului pentru fotbal acesta aparține CSU Craiova. Stipulat în protocolul încheiat între municipalitate, Clubul Sportiv condus de Pavel Badea și acționarii care manageriază echipa antrenată de Devis Mangia.

Protocolul semnat în 2013 este valabil 15 ani, deci până în 2028.

 

La punctul 18 el prevede: „Cu excepția acordului scris și prealabil al părților, dreptul de folosință transmis de Municipiul Craiova exclude utilizarea în același mod a stadionului „Ion Oblemenco” și a bazei sportive de către o altă echipă de fotbal, cu excepția echipelor de juniori, dar fără a afecta desfășurarea partidelor din anul competițional sau a programului de antrenament al echipei de fotbal și a activităților conexe acestora”.

Potrivit acestei prevederi rezultă că în condițiile în care CSU nu-și dă acordul scris ca FCU să presteze pe stadionul de cinci stele al Băniei, acesta nu o va face.

 

Recent, CSU a făcut o concesie în războiul nervilor cu FCU. În sensul că și-a mutat meciurile echipelor de juniori de pe Aripile pe Depou. Miza noului stadion este însă mult prea mare pentru a ne aștepta ca oamenii care iau decizii la CSU să păstreze această linie a compromisurilor.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles