4 C
Craiova
duminică, decembrie 4, 2022

Megafestival în Bănie, cu doar 1000 de participanți

Copiii cântăreți, pictori, fotomodele, actori, dansatori și poeți sunt liberi să arate ce pot la jumătatea lunii iunie. Pentru o taxă modică, se pot deja înscrie.

În zilele de 13 și 14 iunie 2020 se va ține în Bănie un festival grandios, dedicat cam tuturor artelor. Asta dacă nu vor mai trece trenurile cu mineri prin Gara Craiova, ca-n urmă cu fix 30 de ani, că altceva nu știm ce-ar putea să pericliteze desfășurarea de forțe artistice.

Au început înscrierile! Muzica, pictura, modellingul, dansul, teatrul și poezia sunt domeniile în care participanții își vor oferi prestația spre dezbatere juriului. Din juriu fac parte 5 persoane, 4 dintre ele purtând straie de populăroși. Interpreții de foclor vor fi zdravăn puricați, fără îndoială. Și pesemne că jurații sunt spirite renascentiste, doldora de cunoștințe și despre pictură ori teatru.

Festivalul „Voce de artist“ (apropo, un fotomodel, un pictor sau un poet n-ar avea voie să fie mut?) e la a patra ediție. Am dat și noi căutare să vedem cum au decurs precedentele trei și am găsit doar o cronică a celei de-a doua, în ziarul Universul Olteniei, partener media. Partener exclusiv, de bună seamă.

În vara lui 2018, festivalul fusese programat la Water Park, dar cum complexul acvatic le-a cerut taxă de intrare participanților la competiție și spectatorilor, acțiunea s-a mutat la Centrul multifuncțional. „Se pare că ŢIGĂNIA de la acest pseudo-complex de aşa-zis agrement acvatic nu deranjează pe oficialii craioveni în frunte cu edilul Mihai Genoiu“, a concluzionat partenerul media exclusiv.

Au fost premiați vreo 80 de participanți. Toți, de bună seamă, mai ales că pe organizatori nu i-a costat nimic asta. Ba da, o diplomă pe cap de premiat. Festivalul le e dedicat doar copiilor. Micii poeți și actori nu s-au înghesuit, n-am depistat niciun alt premiu din afara muzicii.

La ediția a doua, competitorii la „Voce de artist“ au plătit:

15 secțiuni pentru un singur domeniu, cel muzical. N-am putut afla de nicăieri dacă poezia e împărțită în: fabule, elegii, balade și ce s-o mai putea.

investitii-bursa-gambling
Sunt investițiile la bursă o formă de gambling?

Jocurile de noroc și investițiile sunt două lucruri foarte diferite, dar oamenii le confundă uneori. Sigur, ambele activități pot fi Read more

intencity craiova bilete vandute
Mai taie din ele, dă-le… Cum s-au evaporat 13.000 de bilete la IntenCity într-o lună! / VIDEO

Cum a scăzut într-o lună numărul de bilete și abonamente de la IntenCity de la „peste 30.000” la 17.000 și-un Read more

Au început înscrierile, spuneam. De fapt, organizatorii au spus-o. Cineva a ridicat problema că festivalul s-ar putea anula, probabil din pricina revenirii minerilor, la care una dintre organizatoare a dat răspuns clar: „Sunt anulate cele care inplică peste 1000 persoane“.

În 3 minute poți să citești și: Top 10 gafe făcute de autoritățile române pe vremea pandemiei! (PARTEA 2 – ultimele 5)

Detașament în pericol: Încă șapte jandarmi craioveni, depistați cu COVID19!

VIDEO! Înmormântare cu buldoexcavatorul în Oltenia!

Loading RSS Feed
  • Două case au luat foc, în MehedințiDouă case au luat foc, în Mehedinți
    Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta”…
  • VIDEO! Mașina Poliției locale s-a răsturnatVIDEO! Mașina Poliției locale s-a răsturnat
    Sâmbătă, 3 decembrie, în jurul orei 15,25, mașina Poliției locale…
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,027FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles