fbpx

Focar de coronavirus la 50 de kilometri de Craiova!

125 de olteni, testați după ce o asistentă a fost depistată pozitiv și alţi 14 oameni au aflat că sunt infectați!

O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a fost infectată cu noul coronavirus. Ulterior, 14 oameni ce au intrat în contact cu aceasta au fost depistați și ei pozitiv. Astfel, în Olt a izbucnit un focar, iar 125 persoane aflate în legătură cu cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost testate în cursul acestei săptămâni.

Potrivit adevărul.ro, unul dintre medicii pozitivi, care lucrează şi la un spital de cronici din judeţ, a intrat în contact cu 10 pacienţi ai acestui spital, toţi fiind testaţi. Vestea bună este că rezultatele în cazul pacienţilor cu boli cronice sunt negative.

Datele preliminare ale anchetei epidemiologice efectuată de Direcţia de Sănătate Publică Olt în cazul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt evidenţiază următoarele: – identificarea contacţilor din jurul personalului S.J.A. Olt testat pozitiv; – în perioada 19 – 20.05.2020 au fost testate 52 persoane, cu 14 probe pozitive; – în data 21.05.2020 s-au prelevat probele de la 36 de angajaţi din cadrul S.J.A. Olt, până în prezent 8 probe au rezultat negativ, iar 28 de probe sunt în lucru; – tot în data de 21.05.2020 au fost prelevate 35 probe de la personalul şi pacienţii unui centru medical din judeţ, contacţi ai unui angajat S.J.A. Olt confirmat infectat cu virusul SARS-COV-2, rezultatul testării fiind negativ. Ancheta epidemiologică în legătură cu acest cluster de infectare COVID-19 este în curs de desfăşurare“, a transmis sâmbătă Prefectura Olt.

foto: digi24.ro

În 3 minute poți să vezi și: Evoluția speciei: după ce și-a băgat un pahar în fund, la un an distanță și-a vârât și-un borcan! (foto)

VIDEO: Un craiovean și-a cerut iubita în căsătorie la coada de la Maestro!

 Taifun mediatic pentru “Oblemenco”. RăzboiU se ascute politic!

 Peluza Nord: „Afara din Craiova cu dușmanii Științei!”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0