Ford Craiova a produs ultimul B-Max. Din toamnă începe producția EcoSport. Vezi cât costă noul model

Cel mai important actor de pe piața economică din Bănie va intra într-o nouă eră în această toamnă. Se anunță investiții și angajări masive.

 

Producția de B-Max-uri a uzinei craiovene s-a încheiat în prima zi a acestei luni, când a ieșit de pe bandă ultimul exemplar al monovolumului. Lansat în 2012, viața modelului B-Max a fost de doar 5 ani. În total, aproximativ 280.000 de mașini din această serie au fost construite în Bănie.

Până la data de 20 septembrie, fabrica va intra într-o perioadă de revizie, în care vor fi schimbate liniile de producție pentru corelarea la noul model ce va fi produs în Craiova: SUV-ul EcoSport. Investițiile, potrivit profit.ro, se ridică la 200 de milioane de euro. Totodată, au fost angajate aproximativ 1.000 de persoane pentru a lucra pentru noul model, iar compania anunță că în perioada următoare vor mai fi făcute câteva sute de angajări.

 

Decizia de a renunța la modelul B-Max și a trece la EcoSport se datorează noilor tendințe de pe piața europeană. Prețul unui model cu dotări standard variază între 19.150 de euro și 20.150 euro. El poate crește în funcție de pachetele opționale solicitate de clienți.

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *