Conflictul de la Ford il lasa rece pe Genoiu!

Ford plătește taxe la Primărie cât pentru două blocuri în cartierul lui Genoiu. Pe Genoiu îl doare în cot de 4200 de familii de craioveni.

 

L-am întrebat pe primarul Mihail Genoiu cum privește, din perspectiva de conducător al orașului, conflictul de la uzina Ford Craiova. „Prefer să nu comentez”, a fost replica primarului. Am insistat: Ford este totuși cel mai mare angajator din oraș. „Probabil e lipsă de comunicare între muncitori, sindicate și patronat”, a fost meditația lui Genoiu.

 

Mesajul primarului e destul de elocvent: nu comentează, deci nu prea îl interesează soarta craiovenilor, vreo 4.200 care muncesc la Ford, mulți pe salarii minimale.

 

Traducem contribuția Ford la bugetul local în apartamente în cartierul lui Genoiu

 

Însă se mai ridică o problemă: Ford este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul local: 1,5 milioane de euro varsă gigantul american în bugetul orașului, taxe și impozite pe clădiri, terenuri și mijloacele auto din fabrică.

 

Iar asta ar trebui să-l intereseze pe primarul orasului în perspectiva principalei investiții pe care și-o dorește în oraș: cartierul chinezesc. Ne-am pus pe socotit, ce poate face Primaria cu cele 1,5 milioane de euro de la Ford. Punem 600 de euro mp, apartamente clasice sistemului post-comunist de maxim 70 mp. Cu niște înmulțiri și împărțiri simple ne ies vreo 25 de apartamente. Deci vreo 2 blocuri în cartierul lui Genoiu cu banii de la Ford.

Citeste si: Cât costă întreținerea lunară a stadionului! A răspuns primarul Craiovei!

Sursa foto: romaniajournal.ro

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *