fbpx
7.8 C
Craiova
luni, noiembrie 29, 2021

FOTO: Craioveancă, nevoită să plătească o sumă colosală furnizorului de energie

„Cum să consum atât? E imposibil. Eu stau într-o casă cu două camere, am un TV, un frigider şi 4 becuri”

O femeie din Craiova a fost la un pas de a face infarct în momentul în care a văzut că în aceeaşi zi i-au venit 4 facturi care însumau 81.785 lei. Furnizorul de energie electrică nu i-a dat nicio explicaţie. Este vorba despre Elena Mandocescu care locuieşte pe strada Poligonului din Bănie. Împreună cu cei doi copii stă într-o casă cu două camere.

„Am primit patru facturi, toate emise în aceeaşi zi, 26.10.2021, toate cu aceeaşi dată scadentă, 10.11.2021. Am crezut că fac infarct. Prima era în valoare de 111,21 lei. Pe aceea am şi plătit-o. A doua era de 2.411,46 lei, următoarea de 15.796,82 lei şi ultima de 59.717, 37 lei. Pe ultima factură, asta cea mai mare, am văzut că am un total de plată de 81.785,87 lei. Am sunat la Enel, am încercat să obţin o explicaţie, dar nimeni, absolut nimeni nu mi-a spus nimic. Mi-au zis că eu figurez la ei cu acest consum. Cum să consum atât? E imposibil. Eu stau într-o casă cu două camere, am un TV, un frigider şi 4 becuri. Maşina de spălat am cumpărat-o recent, în luna octombrie 2021. Cum să consum atât?”, a declarat Elena Mandocescu, potrivit adevărul.ro.

Nu este prima dată când femeia are probleme cu furnizorii de energie electrică. „Eu am fost iniţial la CEZ. Apoi am trecut la Enel. A fost o perioadă mare când îmi veneau facturi şi de la unii, şi de la alţii. Am făcut sesizări peste sesizări. Degeaba. De frică să nu mă debranşeze, le plăteam şi speram că-mi voi recupera cumva banii pentru că am acţionat în judecată CEZ-ul”, a mai declarat femeia.

Conform adevărul.ro, Elena Mandocescu este hotărâtă să dea acum în judecată şi compania ENEL. „Conform celor patru documente primite, perioada facturată este decembrie 2018 – septembrie 2021. Adică eu nu am plătit sumele astea exorbitante vreo trei ani. De ce nu m-au debranşat dacă aveam restanţele astea? Nimeni nu-mi dă nicio explicaţie”, mai spune Elena Mondocescu.

„Este clar că vorbim despre o eroare a furnizorului, dar a trecut o lună de la emiterea facturilor şi nimeni nu a îndreptat situaţia. Singura soluţie este să ne judecăm cu ENEL”, a precizat Mirela Trandafir, avocata femeii. Potrivit sursei citate, reprezentantul companiei ENEL nu a putut fi contactat deocamdată pentru a oferi punctul de vedere al companiei.

Reprezentantii Enel Energie Muntenia au facut urmatoarele precizari: Enel Energie Muntenia verifică aspectele sesizate în articolul de mai sus și, până la clarificarea acestora, a decis blocarea facturării clientului pentru a nu-i aduce prejudicii. Ne cerem scuze pentru disconforul creat acestuia și îl asigurăm de toată deschiderea noastră în clarificarea aspectelor semnalate.”

Olguța Vasilescu: „Continuă lucrările de introducere a canalizării”

VIDEO: Bătaie pe străzile Craiovei! Un tânăr a ajuns la spital

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles