fbpx
8.8 C
Craiova
vineri, decembrie 3, 2021

FOTO: Cum a ajuns Craiova pe Netflix!

Cine este criminalul oltean ce a deschis porțile orașului către Netflix!

Condamnat la detenție pe viață după ce a fost acuzat de uciderea sportivului Cristi Gălbenuşe într-un bar din Slatina, Florian Gulie apare într-un episod din documentarul Netflix „Cele mai dure închisori din lume”, ediţie dedicată Penitenciarului de Maximă Securitate Craiova.

„Sunt închis pentru omor. Am intrat în discotecă, am vrut să-mi iau o masă cu un tovarăş de al meu. Ni s-a spus că n-avem voie în discotecă, pentru că suntem ţigani. A venit un băiat despre care nu ştiam că este patronul. A început să ne jignească şi l-a lovit pe tovarăşul meu. Sportivul pe nume Gălbenuşe… m-am bătut cu el parte în parte, dar n-am avut ce să-i fac pentru că era mare şi avea meseria pe care o avea, de boxer. Aşa că i-am dat trei tăieturi: faţă, l-am tăiat pe spate şi în piept, dar nu ştiam că i-am dat în inimă”, povesteşte Gulie, momentul crimei din vara anului 2014.

Criminalul din Slatina este personajul principal în documentarul Netflix și a câștigat respectul celorlalți deținuți tocmai prin faptul că a spus lucrurilor pe nume și a vorbit deschis despre tensiunile rasiste cu care se confruntă țara: „O parte mă respectă. Majorităţii ţiganilor le pare bine pentru că n-avem loc de ei, de români, într-o discotecă sau în club şi suntem umiliţi, bătuţi, scuipaţi”, a spus acesta.

Gulie crede că a fost privat de libertate pe viață tocmai din cauza acestor probleme etnice. În spatele gratiilor, bărbatul își ocupă timpul făcând sport și mergând la cursuri de matematică elementară, de scris și de citit.

Documentarul îl prezintă într-o altă ipostază atunci când este vorba de învățat: „Citesc, dar citesc mai greu. trebuie să înveţi când eşti mic, mare este mai greu..//Sunt zile când mai sunt supărat şi nu-mi mai arde de nimic, dar aici sunt cel mai bine. mă axez pe carte. mi s-a schimbat mentalitatea, mi s-a schimbat mintea, gândesc altfel”, mărturiseşte deținutul.

Florian Gulie a fost condamnat la inchisoare pe viață după ce l-a înjunghiat mortal pe pugilistul slătinean Cristian Gălbenuşe în noaptea de 11 spre 12 iulie 2014, pe terasa unui Pub din Slatina. În prezent, bărbatul își ispășește pedeapsa în Penitenciarului de Maximă Securitate Craiova.

sursă foto: Netflix

În 3 minute poți să citești și: Viața în România, tot mai costisitoare! Pe ce au cheltuit românii mai mulți bani

Dosarul „Caracal”. Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracţiuni

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles